Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

perjantai 21. toukokuuta 2021

Imuriamme syrjitään

Kukaan ei taida viitsiä valmistaa enää täysin sopivaa imuripussia ja suodatinta vanhuksellemme, joka on teknisesti vielä ihan käyttökelpoinen. 



Kävin eilen tutustumassa Clas Ohlsonin, Powerin ja Tokmannin valikoimiin. Mistään niistä ei löytynyt juuri Hoover Sensory Parquet Caresselle thetyä pussimallia. 

Liekö kyse suunnitellusta vanhentamisesta. Joku saattaa muistaa taannoisen dokumentin aiheesta. Yksi esimerkki ilmiöstä oli printteri, joka oli ohjelmoitu lopettamaan toimintansa oliko se nyt 1000 tulostuksen jälkeen. Jos sopivia oheistuotteita ei ole tarjolla, asiakas joutuu ostamaan uuden laitteen, vaikka vanha olisi vielä teknisesti ihan iskussa. 

Voi tietysti olla, että suurin osa Hoover Parquet Sensory Caresseista on jo imurien hautausmailla, eikä kyseiseen segmenttiin kannata enää valmistaa oheistuotteita.

Kaikissa liikkeissä on erilainen luokitusjärjestelmä. Kai niissä tosin jotakin yhteneväisyyttä täytyy olla, mutta luokkien koodijärjestelmät poikkeavat toisistaan. 

En tainnut tarkistaa kaikista paikoista suodatintilannetta, joten täytynee käydä vielä kierroksella. 





Monenlaisiin Hoovereihin oli pusseja, mutta se oikea puuttui. Alla Powerin tarjontaa. 






Powerin myyjä ehdotti, että ottaisin useita Sensory-malleja kattavan pussipakkauksen sovitettavaksi. Tarvittaessa tuotteen voisi palauttaa. Ostin sellaisen. Ostin myös suodattimen, jolla on oma tarinansa. Imurin kannessa lukee HEPA FILTER H12 ja pakkauksessa HEPA 12 Filter. Tuntui osumalta, mutta ei ollut. Näin kävi (ylempi on uusi ehdokas ja alempi vanha):



Pussien suhteen kävi näin (ylempi on uusi kandidaatti ja alempi Findustin malli, joka toimii imurissamme:



Uuden hahlo on sopiva, mutta pussi on aivan liian iso Hooverimme pussitilaan. Kokeilin sitä ja se toimi väärästä koosta huolimatta. Pussiongelma ratkesi.

Vanha suodatin saa jatkaa uraansa, ellei uutta löydy. 

Imuribisneksessä lienee omanlaisensa, vuosikymmenien saatossa muotoutunut ekosysteemi. Asiakas löytää tarvikkeet kohtuullisella vaivalla, jos sattuu omistamaan imurimallin, jollaisilla huristellaan riittävän monissa kodeissa.

Pitääkö näitä pussimalleja olla näin hirmuisesti? Eikö mallistoa voisi pelkistää ja standardointia kehittää?



3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaa suosia imureita S-bagilla. Näihin löytyy pölypusseja aina!

Rainer Kukko kirjoitti...

Minusta siivouksen voisi innovoida uudelle tasolle. Voisiko se olla liikkuva magneetti, joka keräisi huoneen pölyt ja lian itseensä !

Heikki Honkala kirjoitti...

Kiitos kommentista nimetön ja Rainer. Meillä on nyt pitkäksi aikaa niitä väärän kokosia pusseja. Laita Rainer patenttihakemus sisään :)