Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

torstai 13. tammikuuta 2022

Jaakopinpainia

Kuva: Rydy and Peter Skitterians, Pixabay

Osallistuako vai eikö osallistua? Turun Seudun Kuvataidekoulu KONSTan kurssien aloitusta on siirretty ainakin viikolla. Koulussa odotetaan viranomaisten ohjeistusta. On hienoa, että tilanteeseen suhtaudutaan vakavasti. 

Koulun tiloissa pystyy pitämään kohtuullista etäisyyttä muihin, mutta riittääkö se omikronin tapauksessa. Voi olla, että tauti tarttuu pinnoiltakin. Suojaavatko maskitkaan riittävän hyvin pisaratartunnoilta? 

Tämä pandemian nopea leviäminen synnyttää jonkinlaista kauhun tunnetta. Tuntuu kuin tauti piileksisi lähettyvillä. Voiko luottaa siihen, että omikronin sanotaan olevan deltaa lauhkeampi?  Tekee mieli käpertyä kotiin ja sitähän me teemmekin. Kun olemme pystyneet välttämään taudin tähän asti. Toivottavasti voimme laistaa sen myös tästä eteenpäin. Varovaisuudella

Konstan tunneilla on useita henkilöitä samassa tilassa. Luultavasti useilla on lapsia, jotka käyvät koulua. Tartunta voisi tulla milloin vain.

Toisaalta tämä kotona roikkuminen on ahdistavaa. KONSTan kurssi toisi viikoille piristävän kolmituntisen. Se pitäisi myös yllä taideharrastustani. Oma-aloitteisuuteni on hukassa. Joutuisin myös lähtemään ainakin kerran viikossa täältä luolastamme. 

Olen ollut yhteydessä KONSTaan. Voi olla, että aloitus siirtyy helmikuun alkuun.

Minulle on varattu paikka ryhmään, jossa olin syksyllä. Täytyy harkita tilannetta, kun aloitusaika lähenee. Luulisin, että osallistumisen voi perua, jos se arveluttaa. 

Oikeastaan toivoisin, että aloittaminen siirtyy tarvittaessa vaikka maaliskuun alkuun. 


Ei kommentteja: