Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

lauantai 2. syyskuuta 2017

Pieni parisuhdekitka

Meikku määräsi aikoinaan minut rasvaavaan itseni kauttaaltaan joka päivä, eikä määräystä ole purettu. Aikaisemmin en rasvaillut itseäni juuri koskaan.

Yritän toimittaa voitelun säännöllisesti, mutta joinakin päivinä laiskuus vie voiton. Vaimoni auttaa minua, koska en ole saanut orangin käsiä.

Se miten hoidan asian, kihnuttaa jatkuvasti parisuhdettamme. Vaimoni ei voi käsittää, että levitän voiteen selälläni sängyssä maaten. Allani on yleensä pyyheliina. Spruuttaan ensin mahalleni rasvaa määrän, jonka arvioin sopivaksi. Vasemmassa kädessäni on Hesari tai jokin muu lehti, jota luen samalla, kun sivelen itseäni oikealla kädelläni. Vaihtoehtoisesti saatan katsoa Areenasta jotakin.

Jos olen annostellut voidetta liikaa mahalleni, kaavin ylijäämän kertakäyttömukiin tulevaa käyttöä varten.

Saatan olla jo aloittamassa hommaa, kun huomaan tarvitsevani jotakin. Pitää vielä nousta ja käydä muualla asunnossa. Kun olen muutoin saanut levittelyt tehdyiksi, etsin vaimoni, joka rasvaa selkäni. Se saa varmaan aika hyvän kerroksen, koska minulle saavuttamaton alue on aika pieni, ja vaimoni levittää ainetta laveammin.

Herttonimessä asuimme niin korkealla, että saatoin kulkea kotona siinä asussa, missä huvitti. Uudessa kodissani joudun opettelemaan hienostuneempia tapoja. Miellä on säleverhot, mutta olen hieman laiska niitä säätelemään. Olisi kuitenkin kovin kiusallista, jos joku naapuritaloissa asuva valittaisi taloyhtiölle epäesteettisistä näyistä.

Käytän Lidlin Cien -voidetta, koska se levittyy helposti ja on edullista. Cienin pakkauksessa tosin on eräs vika. En pysty puristamaan sitä tyhjäksi. Muovipurkkiin jäävä aine harmittaisi, joten performanssiini kuuluu ajoittain myös purkin murhaaminen joko leipäveitsellä tai saksilla. Minulla on siten  välillä sängyssä varustuksenani ruokailuveitsi, jolla kaavin purkkia ja jolla siirrän ainetta mahalleni.

Vaimon mielestä, rasvaaminen pitäisi ehdottomasti suorittaa seisten. Rasvaan jalkateränikin, joten minun pitäisi siinä tapauksessa seisoa myös yhdellä jalalla. Rasvaisena horjuminen ei tunnu houkuttelevalta. Tiedä vaikka jäisi tahroja seiniin. Kylpyhuoneessamme on laatoitus, joten siellä tämä ei olisi ongelma, mutta voisin joutua siivoamaan rasvan laatoista. Tätä voisin ehkäistä pitämällä vasemmalla kädelläni jostakin kiinni. Millä minä silloin lehteä pitäisin? Sitäpaitsi joutuisin jatkuvasti laittamaan rasvapurkin lavuaarin reunalle ja ottamaan sen takaisin. Sehän pitkittäisi toimenpidettä.

Vaimoni mielestä rasva pitäisi myös levittää ensin käsiin ja vasta sitten muualle iholle. En käsitä mitä sillä voittaisin. Mieluummin siirtelen voidetta klimppeinä mahaltani ja levitän saman tien suoraan sinne, mihin se  on tarkoitettu.

Pariskuntien pitäisi hioutua toisiinsa. Tässä kohtaa haluan jättää särmän paikalleen.

Olen toistaiseksi onnistunut säilyttämään tyylini.


Kirjoitan taas maanantaina. 



4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Love storyn jatkoa, please.

Heikki Honkala kirjoitti...

Joo, on ollut mielessä. Kunhan vähän tästä voimat elpyvät.

Anonyymi kirjoitti...

Heikki! Nivea tekee suihkussa levitettää voidetta! Ite käytän pääasiassa sitä! On kyllä vähän kalliimpaa kuin Liiterin tuotteet! T: Yx ex-kollegasi

Heikki Honkala kirjoitti...

Okei, voisin kokeilla. Kuulostaa kätevältä. Kiitos vinkistä!