Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

torstai 7. syyskuuta 2017

Väsymyksen syövereissä




Vanhuuseläke suuri onni kaltaiselleni väsyneelle ihmiselle. Voin elää säällisesti uutta elämää,joka minulle on annettu.

Tunnen itseni tänään erityisen väsyneeksi. En tiedä, johtuuko se eilisestä kävely- ja valokuvauslenkistäni Samppalinnaan.

Voi olla, että voimaannun vuosien mittaan, mutta se ei kai ole varmaa. Minulle määrättiin  kolesterolilääkitys joskus kevättalvella tai keväällä. Minulla on kai syövästä tai sen hoidoista johtuva kohonnut alttius sydän- ja verisuonitauteihin.

Ihmettelen, voisiko väsymykseni johtua statiinista. Se on mahdollista, mutta epätodennäköistä. Väsymys kuuluu haittoihin, joita ilmenee "harvemmalla kuin 1 potilaalla sadasta mutta useammalla kuin 1 potilaalla tuhannesta". 

Minulle on syntynyt sellainen käsitys, että vieras veri omissa kudoksissani pitää immuunijärjestelmääni normaalia aktiivisempana ja se vie voimia. Toivottavasti vereni ja elimistöni yhteistyö sujuvoituu. 

Olisi mukava viettää aktiivisempaa elämää, mutta parempi tällainen elämä kuin ei elämää ollenkaan. 

Unentarpeeni on koholla. Tarvitsen kymmenisen tuntia vuorokaudessa. Yritin opettaa itseäni nousemaan varhemmin, mutta se ei tuntunut hyvältä. Usein kello lähestyy puolta päivää, kun alan olla jotenkin jalkeilla.  

Olisi hyvä, jos olisi jotakin, jonka vuoksi joutuisin lähtemään päivittäin kotoa. Ei ole hyvä jumittua kotiin. On kuitenkin toimittava voimien mukaan. 

Rankka asunnonvaihto- ja muuttovaihe saattavat osaltaan selittää väsymystäni. Yritän levätä ja toivon, että alkaisin piristyä. 









Ei kommentteja: