Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

maanantai 27. syyskuuta 2021

Huojuva talo

Olen lukenut osan otsikossa olevasta Maria Jotunin romaanista. Tarina on traaginen. Lea, joka on yksi päähenkilöistä, joutuu narsistin uhriksi. Tämä Eero onnistuu saamaan häneltä avioliittolupauksen ja parin kuukauden päästä heidät vihitään.

Turku tänään

Pariskunnan arki osoittautuu karuksi. Lea joutuu jättämään työpaikkansa ja hän saa mieheltään hyvin niukasti rahaa ruokaan ja vaatteisiin. Eero vaatii jopa, että Lean on syötävä itseään huonommin. Hän on myös väkivaltainen ja epäluotettava.

Lean sisar Toini menee naimisiin Eeron kaverin Auliksen kanssa. Aulis on selvästi työnarkomaani, mutta muutoin kunnon mies. Toinin moraali osoittautuu kyseenalaiseksi ja hän lähtee puolalaismiehen mukaan. 

Yksi Huojuvan talon teemoista on mielestäni rakkauden ja tarkoituksenmukaisuuden merkitys avioliiton motiiveina. Toinen on puolisoiden valtasuhteet avioliitossa. Wikipedian mukaan kysymys on hyvästä ja pahasta. Parisuhdeasetelmat vaikuttavatkin hyvin kärjistetetyiltä. Tosin Eeron kaltaisia narsisteja on käsittääkseni oikeasti olemassa. 

On hyytävää, että kirjailijan pojanpojan mukaan romaani perustuu ainakin osittain kirjailijan omiin kokemuksiin. 

Jatkan lukemista.






Ei kommentteja: