Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Fysiikkani kehittyy

Kävelin eilen Albertinkadulta Kaartinkaupungin ja Kruununhaan kautta Hakaniemeen, josta tulin metrolla Hertsikaan. Tästä syystä en kuntopyöräillyt viidettä kertaa viidettä kertaa päättyvällä viikolla. Tein kuitenkin käsipunttiliikkeitä ja voimistelin.

Kuntoni on noussut ilahduttavasti. Keskiviikkona poljin ensimmäistä kertaa puolituntiseni maksimivaihteella. Lienenkö tehnyt sitä edes ennen syöpiäni. Olen alkanut käyttää punttiliikkeisiin kilon ja kahden käsipainoja yhtäaikaisesti. Tuntuu toimivan. Huomasin viimeviikonloppuna lastenlapsiani nostaessani, että käteni ovat vahvistuneet. Sekin on palkitsevaa.

Nyt on ollut kuulemma voimakas radiokeli. Onkohan se syynä, että nettiyhteys on tökkinyt? Voisiko se vaikuttaa wifi-yhteyteen?

Huomasin eilen Bulevardilla erään talon seinässä laatan, jossa on teksti "Tällä paikalla sijainneessa J. Simeliuksen perillisten kirjapainossa painetiinn keväällä 1870 Aleksis Kiven Seitsemän veljestä." Allekirjoituksena on Aleksin Kiven seura.

Rikhardinkadulla entisen pääkirjastorakennuksen seinässä äkkäsin kyltin, jossa kerrotaan Theodor Höijerin suunnitelleen talon. Kirjasto siinä on vieläkin. Rakentamista on jatkettu 1920-luvulla Runar Eklundin suunnitelman mukaan. Höijer on suunnitellut myös Stora Enson paikalla olleen niin sanotun Norrménin talon ja Ateneumin. 

Espan puistoon on ilmestynyt iso valoteksti "My Helsinki". Netissä näyttää olevan siten otsikoitu sivusto, jossa kerrotaan Helsingissä järjestettävistä tapahtumista.  


Ei kommentteja: