Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

perjantai 14. heinäkuuta 2017

Otti hermoon













Oikein arvasit. Olemme käyneet katsomassa verhoja. Ei tarvinnut mennä kauaksi, Herttoniemessä kun asutaan. Vielä emme ostaneet.

Mitä ehdotatte? Ovatko liian värikkäitä makuuhuoneeseen? Tuleeko olohuoneeseen taas liikaa meteliä, kun taulujakin on tarkoitus laittaa seinälle.

Minulla oli päivällä pinna kireällä, kun setvin palkka-asioita. Olisin halunnut myös hoitaa kotitalousvähennyksen paperisodan saman tien maksamani palkan osalta. Tämänkertaiseen maksuun liittyy myös lomake Y17, jonka täyttämiseen onneksi sain puhelimitse apua. Planketit ja minä tulemme huonosti toimeen keskenämme.

Palkkaus.fi tuotti kätevästi palkkaerittelyn rakennusalan työehtosopimuksen mukaan. Erittelyssä oli kuitenkin mukana työvälinekorvaus, jota ihmettelin. Ei ollut perustetta sille. Miten saisin sen pois maksatuksesta. Tutkin myös verottajan omaa palkka.fi -järjestelmää. Siinä kuitenkin kysyttiin niin hankalia, että palasin Palkkaus.fi -järjestelmään.

Vaihdoin toimialan "osasto muuksi" ja maksoin uuden erittelyn mukaiset erät. Helppoa oli, ei tullut työvälineistä mitään. Tosin ei tullut lomakorvaustakaan. Laitoin palautteen ohjelmataloon, ja ehdotin että selventäisivät tätä kohtaa. Sain paluupostiviestin, jossa kerrottiin, että rakennusalan työehtosopimusta pitää noudattaa tällaisissakin pikku pesteissä.

Mikä neuvoksi. Kysyin miten voin korjata asian. Sain viestin, että palkkaa on maksettu normeja enemmän joten lomakorvaus kuittaantuu sillä. Työvälinekorvausta ei ole pakko maksaa.

Nyt aprikoin, pitääkö minun osata eritellä lomakorvauksen osuus Y17-lomakkeeseen. Entä kuuluuko lomakorvauksen osuus kotitalousvähennyksen piiriin?

Yritin saada tämän palkka-asian pois käsistäni tänään, mutta en tainnut onnistua. Kotitalousvähennya jäi anottavaksi veroilmoituksessa.




Lähdimme verhokeikan jälkeen Kaivopuistoon nauttimaan kauniista päivästä. Huomasin Caruselin hyllyillä kirjoja, jotka vaikuttivat kierrätetyiltä. Kysyin tiskiltä, saako kirjoja tuoda lisää. Saa tuoda. Hyvä tietää, kun yritämme nyt päästä eroon osasta kirjojamme.


Ajelimme Hernesaareen. Veneet ovat vesillä joten rannoilla on rautaa. Valokuvauksellisia ovat nämä läjitetyt venetelineet.





Hernesaaren rannalla tehdään valtavia betonivaloksia. Niistä tulee kai satamarakenteita. Kuulin että ne tullaan nostamaan paikoilleen.





6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mielestäni makkariin sopii rauhallisepi kuosi, eli toiseksi alin kukkaverho. Terv. Lissu

Heikki Honkala kirjoitti...

Pääseekö Lissu siitä liiaksi valoa läpi?

Anonyymi kirjoitti...

Heikki, koko ajan mennään pimeää päin... joten enpä usko. ;-) tietysti rullaverho olisi kätevä, mikäli valo häiritsee? Säleverhoa ei ilmeisesti ole?

T. Lissu

Heikki Honkala kirjoitti...

Joo, on säverho. Uuden makuuhuoneemme ikkuna antaa itään päin.

Anonyymi kirjoitti...

Mielestäni säleverholla saa pimennettyä riittävästi, mutta se on tietysti tottumis-, maku-, valoherkkyys-, yms kysymys, josta ei ehkä kannata kiistellä. :-D

Lissu

Heikki Honkala kirjoitti...

Unihygieniakin on tärkeätä.