Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

maanantai 9. marraskuuta 2020

Olo on helpottunut

Suomen presidentin vaalit eivät taida maailman mittakaavassa olla kovinkaan merkittävä tapahtuma. Toisin on tilanne USA:n vaalien suhteen. 

Nyt tuntuu kuin olisi oltu vesillä ja samalla merikartta-alueilla olisi ollut humalainen törttöilijä, joka isoine muskeliveneineen olisi ollut usein vaaraksi muille. Tiedän, vertaus on ronski, mutta kyse on tunteistani. Nyt olo on rauhallinen, kun tiedän, Yhdysvaltojen komentosillalla on mies, joka osaa navigoida ja jonka toiminta on ennustettavaa. Tiedän, etten tiedä  paljoakaan Bidenistä, mutta tiedän, että hän on ollut Obaman varamies kaksi kautta. Se on painava referenssi. 

Kummastelin Trumpin suhdetta Putiniin. Minulla ei ole faktoja, mutta jotenkin vaistomaisesti syntyi kuva presidentistä, jota Putin onnistui ohjailemaan hienovaraisin pelisiirroin. 

Vasta-argumentoija saattaa huomauttaa, että kantani muodostuu median toimien seurauksena. Tämä on varmasti mahdollista. Trumpissa on kuitenkin ainakin se hyvä puoli, että hän puhuu selvää englantia, jota on helppo ymmärtää. Ehkä media kompromettoi häntä poimimalla vain hälyttäviä puhepurkauksia. Ne olivat kuitenkin aitoa tavaraa. Jos ne olisi tehty nykyaikaisella tekniikalla luomalla Trumpin kaltainen hahmo puhumaan potaskaa, tapahtunut tuskin olisi jäänyt medialta huomaamatta. 

Nyt on levollinen olo. 

Ei kommentteja: