Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

tiistai 10. marraskuuta 2020

On se niin kivaa ...

Olen saanut aika paljon kuvan tekemiseen liittyvää koulutusta. Minulla on kuitenkin selvä aukko  sivistyksessäni. Tämä puute on selvästi nimettävissä. En tiedä grafiikan tekemisestä juuri mitään. 

Sain vuosi sitten puhutuksi itseni ja erään toisen henkilön Taideakatemian Taidegrafiikan menetelmät I ja II -kursseille avoimen kautta. Kurssien piti olla kevätkaudella, mutta korona muutti kaiken kuin Niemi konsanaan. Olimme vaimoni kanssa suunnitelleet paluumatkamme Ranskasta siten, että pääsisin mukaan alusta alkaen. Meille tuli kuitenkin melkein äkkilähtö, kun rajoja alettiin sulkea. Kurssit peruttiin, koska niitä oli vaikea järjestää etänä tai nettiyhteyksien varassa. 

Taideakatemia ei ole ottanut koronan vuoksi tänä syksynä avoimen opiskelijoita kursseilleen. Minä ja "kollegani" kuitenkin poikkeuksellisesti pääsimme, koska meidät oli hyväksytty kevään perutuille kursseille. 

Olen kirjoittanut asian luonteeseen nähden ehkä vähän turhan varhain äskettäisestä vulkaanisesta kokemuksestani. Rubikon on ylitetty. Tulen joskus kirjoittamaan enemmän, mutta nyt totean vain, että Taidegrafiikan menetelmät I -juna meni, mutta kakkosjunaan astuin tänään. 

Aiheena on syväpainomenetelmät. Aamuluento toteutettiin Zoomin avulla. Kurssin vetäjä kertoi aiheeseen liittyvästä historiasta. Yhdeltä iltapäivällä kokoonnuimme koulun grafiikkatilaan. Ensimmäiseen demopeltiin raaputtelimme vuorotellen niitä näitä. Ohjaaja toteutti tähän ensimmäiseen laattan liittyvät painotoimenpiteet. Sitten alettiin omiin hommiin. Kaivoin kännykästäni referenssikuvaksi äskettäisen tuomiokirkkolaukaukseni Aurajoen varrelta. 

Aihe on kulunut, etten sanoisi.

Piirtelin näkymän rennoin vedoin leikkaamaani laattaan. Aiheen kuluneisuutta loiventanee se, että painokuvassa maisema tulee olemaan nurin päin. 

Raaputtelin myös toisen laatan. Toivottavasti huomenna minulla on jo painokuvat. 

Ryhmämme on pieni. Keski-ikäinen opettaja, kuusi nuorta naista ja yksi eläkeläismies. Yksi opiskelijoista on vaihto-opiskelija, toinen opiskelee kuvataiteilijaksi. Muista en tiedä. Ehkä viimeksi mainitun kollegoita ainakin osa. 


Ei kommentteja: