Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

lauantai 9. heinäkuuta 2022

Ajeluilla Tukholmassa ja Nackassa

Lähdimme toissapäivänä ajelulle. Kun huomasimme, että Farstasta pääsee Älvsjöhön, päätimme ajaa sinne. Olin siellä olevassa Mecman-nimisessä firmassa kesätöissä vuonna 1974 ja 1976. Ensimmäisellä kerralla myös asuin Älvsjössä. Mecman valmisti hydraulisia ja pneumaattisia tuotteita. Työskentelin tuotannon puolella. 

Sain työpaikkani nuorimman setäni liikesuhteiden kautta. Ne siis mahdollistivat myös sen, että tapasin tulevan vaimoni, joka oli kesätöissä Amaranten-hotellissa Tukholman keskustassa. 

Tutustuin Mecmannilla kahteen puolalaiseen kaveriin, joista toisen kanssa pidämme vieläkin harvakseen yhteyttä. 

Älvsjö näytti jotenkin tutulta, koska siellä vanhaa talokantaa, mutta toisaalta oudolta. Uuttakin oli kovasti rakennettu. En löytänyt asuntoani enkä työpaikkaani. Muistot ovat niin vanhoja ja ympäristö muuttunut. 

Vaimoni keksi eilen, että voisimme käydä Saltsjöbadenissa. Kyseinen huvilakaupunki sijaitsee Nackan kunnassa, joka on lähellä Tukholmaa. Kun olimme päässeet liikkeelle, huomasin Kärrtorpin viitan. Olin vuonna 1974 majoittuneena alkuun erään silloin Ruotsissa asuneen suomalaisen luona, kunnes siirryin pysyvämpään majapaikkaani. Kärrtorpiin siis. 

Ei mitään hajua, missä kortteerini oli. Tulipahan käytyä. 


Jatkoimme Saltsjöbadeniin. Seuraavassa kuvasatoa.



Oma junalinja



Grand Hotel





Sairaala on melkein kuin Grand Hotel


Solsidan lienee jokin TV-sarja

Saltsjöbaden on todella viehättävää aluetta. Oli hulppeita, mutta myös vaatimattomampia asumuksia. 

Ei kommentteja: