Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

perjantai 22. heinäkuuta 2022

Suomi on maa, joka toimii. Sain siitä taas todistuksen

 

Kuva Hannes Edinger Pixabaystä

Alakerran naapuri oli laittanut meille pari päivää sitten postiluukkuumme lapun, jossa kertoi, että automme renkaat ovat aika tyhjiä ja yksi erityisesti. 

Tänään sain aikaiseksi ruveta hoitamaan asiaa. Ajattelin, että jos tyhjimmässä renkaassa on vielä jonkin verran ilmaa, voisin ajaa lähimmälle ilmauspaikalle.

Ongelmarengas oli kuitenkin jo aivan lituska. Sen venttiilistä puuttui hattu, joten mietin, olisiko joku tehnyt ilkeyttä. 

Parin kilometrin päässä meistä on Bestdrive, jossa tapaan käydä vaihdattamassa renkaita. Soitin sinne. Sanottiin, että on kovin kiireitä. Ymmärsin, että joutuisin odottamaan päiviä, kenties jopa viikon pari. Apua luvattiin kuitenkin kahden aikoihin tänään. Hyvä hyvä!

Tienvarteemme saapui mies pakettiautolla. Hän tutki ongelmarengasta ja otti sen sitten irti. Nyt löytyi reikä. Se oli renkaan sivussa sisäpuolella, joten kiusanteosta tuskin oli kysymys. Rengasta ei voinut korjata. 

Mies soitti verstaalle ja sai selville, että heillä on sopiva vaihtorengas. Lähdimme rikkinäinen rengas mukanamme paikan päälle. Odottelin operaation valmistumista ja maksoin sitten lystin. Hinta oli hyvin kohtuullinen, kun ottaa kokonaispalvelun huomioon. Kysyin olisiko heillä venttiilin hattua ja sain kolme mukaani. 

Palasimme yhtiömme etupihalle ja pian oli auto ajokunnossa. Huomasin automme tuulilasissa lapun, jossa huomautettiin takarenkaasta. Liekö sama vai joku muu naapurimme. 

Naapurit pitävät huolta ja yhteiskunnan palvelut yleensä pelaavat. Kyllä kelpaa. Vielä pitäisi vaivautua ilmauspaikalle lisäämään painetta muihin renkaisiin. 

Olen joskus kirjoittanut, kuinka selvisimme, kun autosta loppui virta. Taksikuski tuli akku mukanaan ja auto saatiin käyntiin. 

Me saamme täällä elää rauhassa ja hoitaa arkisia asioitamme. Ukrainassa on sota. Ollaan kiitollisia omasta tilanteestamme ja tuetaan tavalla tai toisella ukrainalaisia. 






Ei kommentteja: