Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

torstai 7. heinäkuuta 2022

Asunnonvaihto

 

Kuva brightfreak Pixabaystä

Olemme Tukholmassa, rakkauden kaupungissa. Tapasimme täällä, kun olimme molemmat kesätöissä vuonna 1974. 

Vaimoni laittoi kevättalvella johonkin ruotsinsuomalaisten fb-ryhmään ehdotuksen asunnonvaihdosta ja kiinnostusta ilmaantui. Nyt meillä on viikon verran käytössämme tilava kerrostaloasunto Farstassa, joka on Tukholman lähiö keskustasta etelään. 

Tulimme eilen päivälaivalla Turusta ja tapasimme omistajaleidin, kun hän tuli päästämään meidät puomista kiinteistön pihaan. Asunnossa oli myös hänen ystävättärensä, joka tulee hänen matkaseurakseen Turkuun. 

Leidi kierrätti minua autollaan näkemässä Farstaa ja sen ympäristöä. 

Vietimme iltaa uusien tuttaviemme parissa ja juttelimme niitä näitä. Meille tarjottiin sienikeittoa ja muuta purtavaa. He lähtivät varhain tänä aamuna Turun laivalle. 

Farsta on niin sanottu ABC-kaupunki, tavallaan kaupunki kaupungissa. Lyhenne tulee sanoista  arbete, bostad ja centrum. Koti, työ ja palvelut lähellä toisiaan. Tukholman keskustasta pääsee Farstaan tunnelbanalla eli paikallisella metrolla. 

Farsta on vanha lähiö. Sitä ei selvästikään ole rakennettu elementtitekniikalla. Ympäristö on mielestäni varsin viihtyisä. Ympärillä on paljon luontoa. Luulen, että samoja ideoita on toteutettu esimerkiksi Helsingin Herttoniemen suunnittelussa. 

Ehkäpä käymme katselemassa vuodelta 1974 tuttuja paikkoja. Vaimoni muistaa paikan, jossa otin häntä ensi kertaa kädestä kiinni. 




Ei kommentteja: