Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

perjantai 10. maaliskuuta 2023

Kappale Venäjää Nizzassa

 


Lähdimme tänään Parc Phoenixiin, joka on eläin- ja kasvipuisto. Oli helppo mennä, koska Nizzan aasialaisen taiteen museo on tämän alueen sylissä. Siellä kävimme aikoinaan katsomassa Hokusai-näyttelyä. 

Jätin porukat kohdille ja ajoin auton tuttuun parkkihalliin. Siellä huomasin, että vaimo oli soittanut. Kun soitin, kuulin että puisto onkin kiinni turvallisuussyistä. Liekö pommiuhkaus tai jotakin vastaavaa. 

Nizzassa tapahtui hirvittävä terrori-isku vuonna 2016, joten täällä varmaan ollaan varuillaan ja suljetaan laitos, jos vain aihetta ilmenee. 
Piti keksiä muuta.

Kävimme ajelemassa Fabronilla, jossa aikoinaan vietimme talvea. 

Sitten päätimme mennä katsoma
aan Nizzan Pyhän Nikolauksen katedraalia, jonka vaimoni kanssa olimme jo ulkoa nähneetkin. 

Nizzasta on tullut venäläisten aatelisten suosima paikka jo 1800-luvulla. Siksi katedraali. Katedraalin omistaa Venäjän valtio ja se kuuluu Moskovan patriarkaatin alaisuuteen. 
Katedraali on vihitty käyttöön vuonna 1912.Katedraali sopivasti avoinna, joten tällä kertaa pääsimme sisään. 

Siellä ei kuitenkaan saanut valokuvata. Tästä linkistä pääset katsomaan kuvia katedraalin vihkimisen 105-vuotispalveluksesta vuonna 2017.  

Katedraalin myymälässä toimiva, Pietarista kotoisin oleva, nainen oli oikein miellyttävä. Hän vaikutti aidon surulliselta tämänhetkisestä tilanteesta.  

Menimme lounaalle tuttuun paikkaan Mi Casaan, joka on Nizzan vanhassa kaupungissa. Ravintolaa pyörittävät suomalainen Kaisa ja hänen argentiinalainen miehensä Marco.


Bonne journée! 

Au revoir


Ei kommentteja: