Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

perjantai 3. maaliskuuta 2023

Kiertää kuin seniori vanhaa kaupunkia

 


Kuten tämä tammikuussa ottamani kuva osoittaa, Cagnes-sur-Merin kunnan vanha osa on aika korkealla. 

Olemme aikoneet käydä siellä vaimoni kanssa, kun ilmat lämpenevät. Näin on nyt käynyt, joten tänään ajattelimme toteuttaa suunnitelmamme. Vaimo keskittyi kuitenkin muihin puuhiin, ja minä lähdin kissailemaan kuuman puuron ympärille. Lähdin kapeaa Rue de Féraudia pitkin kiertämään keskustaa edelliseen kertaan nähden vastakkaiselta puolelta. Valitsin vasemman.
Jyrkässä kohdassa oli taas pöheikköä. Tälläkin puolella on laakso ja sitten taas kukkula.Merta näkyvissä."Me olemme kaikki ukrainalaisia."
Voi olla, että tarkkaan ottaen menen tässä vanhan kaupungin poikki. Sen sydän on tuollapäin. Aika vanhalta täällä päinvastaisessa suunnassakin näyttää. 
Varman päälle.
Alhaalla hautausmaa, jota olemme kolunneet.Veikuttava entrée, mutta omalla tavallaan. 
Kiersin hautausmaan ja lähdin paluumatkalle. 
Sattumalta tulin Hôtel de villen luo. Kunnantaloksi se lienee käännettävä. 


Bonne journée

Au revoir


9 kommenttia:

Amy / Dzinnin Ajatuksia kirjoitti...

Kannattaa käyttää sitä ilmaista sukkulabussia, joka rundaa siinä koko ajan mäkeä ylös ja toista puolta alas. Itse en varmaankaan ole kuin pari kertaa kavunnut jalkaisin tuonne vanhaan kaupunkiin, koska - niin sinne tosiaan on kapuamista!

Heikki Honkala kirjoitti...

Kiitos neuvosta Amy. Alkaa olla jo aika käydä.

Amy / Dzinnin Ajatuksia kirjoitti...

Sen pikkubussin numero on muistaakseni 44, ja se lähtee Cagnesin bussiasemalta (Square Bourdet, siinä poliisiaseman lähimaastossa). Mäen päällä se tosiaan menee toista reittiä ylös ja toista alas, päätepysäkki on linnan vieressä aukiolla.

Heikki Honkala kirjoitti...

Kiitos Amy tarkentavista tiedoista! Emme ole vielä käyneet siellä keskellä.

Amy / Dzinnin Ajatuksia kirjoitti...

Piti vielä lisätä, että se minibussi kulkee 15-20minuutin välein, ja siellä mäen päällä on yllättävänkin paljon nähtävää ja kivoja ravintoloita.

Käykää nyt ihmeessä!

Heikki Honkala kirjoitti...

Kiva, että kulkee noin usein. Joo, kyllä me käymme. Nyt ovat säätkin jo lämpimät. Kiitos Amy!

Dzinni kirjoitti...

Raporttia odotellen...

Minä löysin paikan joskua aikoinaan, kun erään projektitiimin kanssa kokoustelime Le Cagnardissa. Ihana paikka!

Sittemmin raahasin sinen brittiexäni lomalle, ja hämmästykseksemme huomasimme tuoreiden Lontoon-naapuriemme olevan siellä samaan aikaa lomalla. Naapurin miehen vanhemmat olivat myyneet talonsa Barnesissa (Lontoo) ja ostaneet sieltä vanhan talon 170k eurolla, ja kunnostaneet sitä. Todella iso talo se olikin!

Asunnot ainakin silloin olivat todella halpoja vanhoissa rakennuksissa, koska kukaan ranskalainen ei halua niitä. Itsekin harkitsin pikkuasuntoa siellä, olisi maksanut vain 11 k (!!!!), mutta ostamatta jäi. Ehkä kadun jopa hieman.

Amy / Dzinnin Ajatuksia kirjoitti...

Tämä kommentti siis oli minulta :)

Paikka on siis erittäin tuttu lukuisilta visiiteiltä sinne. Lisäksi minulla on kavereita Nizzan seudulla, joten siellä on tullut reissattua aika paljonkin takavuosina.

Heikki Honkala kirjoitti...

Olipa sattuma! Joo, täällä on sen näköisiä taloja, jotka varmaan irtoaisivat kohtuuhinnalla, mutta remontointi sitten maksaisi maltaita. Muuraavat täällä näköjään autiotaloista ovet ja ikkunat umpeen. Täällä on kiva viettää talvea. Varmaan ensi talvenakin tänne jonnekin.