Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

perjantai 1. syyskuuta 2023

Keskiviikkoiltaisin Barkerin puiston luona pärisee

 Motoristit kokoontuvat Jarno Saarisen katseen alle

Nauti näistä syvänkumeista murinoista!Eilen kirjoitin tšehovilaisesta tunnelmasta omenapuutarhassa, tänään tulee aivan muuta.

Kävelyreittini varrella saan usein ihailla kalliita prätkiä ja kuunnella niiden syvästi kumisevaa pärinää. Seutukunnan motoristit kokoontuvat hengailemaan ja näyttämään menopelejään toisilleen ja muille. 

Nämä ovat kilttiä väkeä, unelmansa toteuttaneita harmaita panttereita. Piikkipoikia täällä ei näy.Förin lähellä on ravintolalaiva Esposito, jossa nahkatakkien kelpaa juoda sumppia ja vaihtaa prätkäkokemuksia. On mukava tavata saman lajin harrastajia. 

Kaikkien ajopelien kyljissä ei komeile nimi Harley Davidson. Muillakin merkeillä tohtii liittyä seuraan. Skootteritkin käyvät. Paikalla näkee myös vintage-autoja ja menevän näköisiä kärryjä.
10 s.

Epätieteelliseksi näkemyksekseni on syntytyn vaikutelma, että Harrikka-kuskit parkkeeraavat 
pyöränsä lähimmäksi Espositoa. Muut pysyttelevät kunnioittavasti "kaikkein pyhimmän" ulkopuolella. 

17 s.

Nämä ovat kunnon väkeä. Heidän liiveissään ei ole 1 %:n merkintää kuten presenttijengiläisillä (one percenters). Merkintä perustuu American Motorcycle Associatonin lausumaan, että 99 % moottoripyöräilijöistä ovat lakia kunnioittavaa porukkaa. Rikolliset motoristit keksivät tästä tunnuksen itselleen. Tuskin myöntävät, jos kysyy. 


26 s.16 s.

Kuuntele tätä ääntä!Motoristit ovat varmaan tyytyväisiä, kun puiston reunalta heille näyttää voitonmerkkiä itse menestynyt kilpamoottoripyöräilijä, "paroni", Jarno Saarinen, joka kuoli traagisesti Monzan radalla kilpailussa tapahtuneessa onnettomuudessa vuonna 1973. 

Minulla oli taannoin asiaa hautaustoimistoon. Yhteen sisään astuttuani näin edessäni kuvan Jarno Saarisesta. Kun siirsin katsettani näin itse Jarnon varttuneena itsenään. Hän oli Jarnon veli. Suvulla on ollut Turussa hautaustoimisto yli sata vuotta. Harley Davidson on varmasti maailman tunnetuin moottoripyörämerkki ja hyvin arvokas brändi. Tietääkseni harrikat eivät ole välttämättä parhaimpia ajokkeja, mutta niiden tyyli, maine ja karisma iskevät suoraan kohderyhmän sieluun. 

Niiden haluttavuus mahdollistaa myös suolaisen hinnan. Unelmointivaiheessa oleva tuleva asiakas voi ostaa itselleen osan harrikan lumoa hankkimalla Harley Davidson -asusteita. 

Jos olet tavis ja hankit harrikan, voit olla varma, että paikalle saapumisesi pyörän selässä hitaasti lipuen on todella statement. Pyörän kumea äänikin hivelee maskuliinisuuden kaihoa.

Minulla ei ole koskaan ollut mopoa eikä moottoripyörää. Sellainen ei sovi humanistin profiiliin. Tosin minunkin puserossani piileskelee varmasti pieni harrikkakuski. 


Harrikan omistajilla on maailmanlaajuinen kerho Harley Owners Group eli H.O.G. Hog merkitsee hauskasti karjua. Ei liene sattuma. 

Turussakin on oma alaosasto H.O.G TurkuChapter. 

Tässä tosiuskoisten "suviseurat", Harley-Davidson 120th Anniversary in Milwaukee: 


5.02

Milwaukeessa on Harley Davidsonin koti. 

Ei kommentteja: