Aiheina on elämäkerran kirjoittaminen ja Saaran uusi kirja: Haaveiden haaksirikko – Elli Forssell-Rozentālen elämä.
"Saara Vaherjoki-Honkalan mukaan elämäkerran kirjoittaminen lisää itsetuntemuksen ohella ymmärrystä menneitä sukupolvia kohtaan."
Saara on ohjannut "iät ja ajat" elämäkerran kirjoittajia.
"Kun tutkii päiväkirjoja, kortteja, kirjeitä ja monenlaisia muistiinpanoja, voi löytää totuuden omasta suvustaa. Totuus voi olla täysin erilainen ..."
"Elämäkerran kirjoittamiseen tarvitaan aikaa. Se on prosessikirjoittamista ja elää koko ajan, Vaherjoki-Honkala korostaa."
"Kun kirjoittaja lukee ääneen tekstiään, muistot ja ajatukset hetkeksi poistuvat hänestä. Sen jälkeen on helpompi palata jatkamaan työtään."
"Tutkiessani kerran kapunkia eksyin porraskäytävään, joka on varmaan yksi Riian kauneimmista. Makasin lattialla selälläni, kuvasin kattoa ja kierreportaita. Päätin kävellä portaat ylös asti."
#saaravaherjokihonkala #haaveidenhaaksirikko #elliforssell #elliforssellrozentale #mailatalvio #ainokallas #juhajärvelä #tietokirjailija #rozentalsseura #latvia #laulajatar #minerva #wsoy #tietokirja #elämäkerta #kirja #historia #kulttuurihistoria #kirjallisuus
2 kommenttia:
Lukupiirimme kokoontui tämän kirjan ympärille. Keskustelu polveili vilkkaana. Tämä kulttuurihistoriallisesti arvokas kirja - ja Ellin elämä- herätti paljon ajatuksia. Pohdimme mm.sitä, mitä dokumentteja meidän elämästämme jää jäljelle. What’s Upp- viestejä pilveen? Kirjeet olisi edelleen mainio tapa vaihtaa kuulumisia ja jäsentää elämäänsä siinä samalla.
Kiva, että Elli inspiroi lukupiirinne tapaamista. Jos oletetaan, että internet säilyy, käytettävissä olevan tiedon määrä olisi valtava. Edellyttäen, että pääsy meteriaaleihin on avoin tai tavalla tai toisella järjestetty. Tässä blogissani on tällä hetkellä 3823 postausta, joten penkomista riittää, jos jotakuta kiinnostaa. Itse en usko, että omat jälkeni ketään erityisesti innostaisivat.
Lähetä kommentti