Lymfoomasta selvinnyt, akuutista leukemiasta toipuva mies rakentaa uutta taiteilijaelämää

maanantai 5. maaliskuuta 2018

Päiväkirjapoimintoja marraskuulta 1976

Elämänvaihe, josta jakson 22.11.1976-13.5.1977 päiväkirjani merkinnät kertovat, oli vaimolleni ja minulle haastavaa aikaa, tavallista kuitenkin. Nuoripari etsi paikkaansa maailmassa.

Odotimme esikoistamme. Vaimollani oli monenlaisia tilanteeseen liittyviä vaivoja. Meillä oli elatuksen murheita. Meillä kummallakin oli vaikeuksia saada työtä. Minä tein tenttivierailuja Turkuun.

Suomen kansantulo kasvoi hyvin 70-luvulla, mutta korkea työttömyys vaivasi.

Päiväkirjan aloittamisen aikoihin USA:ssa rekisteröitiin muuan pikkuyritys, jolle oli annettu nimeksi Microsoft. Meillä kummallakaan ei ollut aavistusta tapahtumasta ja sen tulevasta merkityksestä.

Poimintoja:

23.11.
"Suuri ilo se oli silloin 4 viikkoa sitten, kun raskaustesti oli positiivinen. Ostin siitä ilosta kukkia Saaralle, sikaareja ja kahvipullan itselleni."

"Sosialismi onnistuu vain totalitäärisessä yhteiskunnassa, eikä se sielläkään onnistu. Sosialistisessa maassa ei hengitetä. Vain slaavilainen veljeys, avomielisyys ja huumori (vrt. Puola) tekee heidän elämänsä siedettäväksi."

Kommentti: Olimme käyneet samana vuonna Puolassa ystävämme häissä. Olimme tutustuneet häneen ollessamme kesätöissä Tukholmassa vuonna 1974. Pidämme tähän perheeseen yhä yhteyttä. Tukholmassa me Saarankin kanssa tutustuimme. 

24.11.
"Saara oli tänään ensimmäistä kertaa neuvolassa."
"Sai kaikenlaisia prosyreja ja hyviä neuvoja. Monipuolisesti pitää syödä, jne .."

26.11.
"Eilen Saara lähti lentämällä Tampereelle."
"Mammakin on nyt Treella, varmasti tulee Saara hoidettua."
"Koiviston Mauno eilen uhosi radiossa, että tämän vuoden tähänastinen rahamarkkinoiden kireys on ollut vasta alkulämmittelyä."
"Miehessä olisi ainesta presidentiksi, jos tuo Urho nyt joskus sattuu kuolemaan."
"Tuo Urkki saisi kyllä ottaa mallia Paasikivestä ja alkaa kouluttaa uranjatkajaa itselleen, mutta ei kun ei."

Kommentti: Yksi vaimoni siskoista asui miehineen ja lapsineen Tampereella. Mamma on Saaran äiti. Minä jäin kotiin lukemaan.

30.11.
"Saaralta tuli kirje Treelta. Papassa näkyy oireita, että syöpä leviäisi."

Kommentti: Pappa on Saaran isä.
Ei kommentteja: