Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

tiistai 28. toukokuuta 2019

Tarvitsen Leelian lepotuolin ja IT-terapiaa

Taistelen tuulimyllyjä vastaan ja ilmeisesti häviän. Harmittaa. Vaimolleni myytiin pari vuotta sitten Honor 9 -kännykkä, jossa on hyvä kamera. Kuvien luvattiin siirtyvän hänen Macbookiinsa.

Hän ei kuitenkaan pitänyt kännykästä, joten minä otin sen käyttööni. Oikein hyvä peli.

Olen ilmeisesti joutunut kahden jättiläisen - Applen ja Googlen (jonka käyttöjärjestelmää Huawei/Honor käyttää) - keskinäisen taistelun uhriksi, koska en voi enää siirtää kuvia kännykästäni Macbookiini kuin hyvin vaivalloista reittiä. Kuvat voi siirtää Windows-koneelle, jollaista käyttökelpoista meillä ei ole, ja sieltä tikun tai ulkoisen muistin avulla läppäriini.

Pitääkö minun nyt ostaa uusi iPhone tai Windows-kone vain tätä tarkoitusta varten? Vai pitääkö minun herättää meillä makaava monta vuotta vanha Windows-läppäri henkiin?

Kuvien siirto onnistui ennen kaapelin avulla, mutta ei onnistu enää. Kävin 1storessa pyytämässä apua. Kaveri oli pätevän tuntuinen, mutta ei saanut yhteyttä toimimaan. Hän kehotti minua ottamaan yhteyttä Huawei-tukeen. Olen nyt käynyt viestinvaihtoa heidän kanssaan. Ostin jopa uuden kaapelin, mutta ongelma ei ole ratkennut.

Huawein tuki olettaa, että kyseessä on yhteensopivuusongelma, eikä tunnu kiinnostuneelta asian enemmästä tutkimisesta. Ilmeisesti Macbookin käyttöjärjestelmän viimeiset versiot ovat lakanneet tukemasta tätä yhteyttä.

Kaiken tämän lisäksi Google aikoo lopettaa Android-käyttöjärjestelmän päivittämisen Huawein kännyköihin. Huawei aikoo tehdä omia päivityksiä, mikä tietänee lisää tällaisia murheita.

Heitänkö Honorini Aurajokeen?




4 kommenttia:

Lauri kirjoitti...

Muuten hyvä suunnitelma, mutta ei Aurajokeenkaan saa heittää muovijätettä ;)

Anonyymi kirjoitti...

Testa

https://www.teamandroid.com/2017/03/19/handshaker-android-files-transfer-mac/

Anonyymi kirjoitti...

Testa

https://www.teamandroid.com/2017/03/19/handshaker-android-files-transfer-mac/

Heikki Honkala kirjoitti...

Oikeassa olet Lauri, eikä varsinkaan metallijätettä. Kiitos anonyymi linkistä, tutkin, jos ei muu auta.