Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

lauantai 4. huhtikuuta 2020

Koronan aiheuttama kokemus tämäkin

Isäni puoleisen suvun sukuseuran hallituksen kokous pidettiin tänään sähköpostitse. Se onnistui paremmin kuin luulinkaan, mutta kankeaa se oli. Puheenvuorot toteutettiin vastaamalla ryhmäsähköpostiin. Kuten arveette, ne olivat enimmäkseen lyhyitä.

Asia saatiin hoidetuksi, mutta oikeissa kokouksissa meillä on ollut paljon mukavampaa. Kokous kesti pari tuntia ja sen jälkeen teki mieli ulos. Lähdin lenkille yksinäiset kokouskahvit juotuani.

Luulen, että monelle on hankalaa ilmaista ajatuksiaan kirjallisesti. Harva käyttää kymmensormijärjestelmää. Varttuneitakin olemme.

Oli tylsää odotella repliikkejä ruudulle. Niinpä luikahdin välillä Ylen ja Iltasanomien sivuille. Puhetta johtavan piti arvuutella, kuinka kauan odottaa, että voi katsoa kunkin pykälän käsitellyksi. Hyvin osasi. Lähetin eräässä kohdassa odottelukehotuksen, että saan asiani kirjoitetuksi, ennen kuin juna taas lähtee.

Yhdellä osallistujalla oli luultavasti niin hidas linja tai vanha kone, että hän taisi olla välillä jonkin pykälän muita jäljessä. Häneltä tuli myös muutama repliikki, kun kokous oli jo päättynyt.

Jos sukukokoukset olisivat aina tällaisia, sukuseura kuolisi varmasti pian jäykkäkouristukseen.

Ryhmäpuhelut ovat yhä mahdollisia, mutta osallistujien enimmäismäärä on kuusi. Tänään meitä oli "paikalla" useampia. Googlen Hangouts saattasisi olla sahköpostia parempi vaihtoehto vaihtoehtoiseksi läsnäoloksi.

Meillä pitäisi olla ensi kesänä varsinainen sukukokous, joka koskee kaikkia sukuseuran jäseniä. Jos pandemia on yhä vauhdissa, sekin pitää varmasti järjestää virtuaalisesti. Kesäkokouksemme järjestetään yleensä matkailullisesti kiinnostavissa kohteissa, jotta sukulaisilla olisi muitakin syitä tulla paikalle kuin vain muodollinen kokous. Olisi hassua, jos paikalle tulisi vain hallituksen jäseniä, jotka myöntäisivät vastuuvapauden itselleen ja valitsisivat erovuoroiset jatkamaan hallituksessa. Minä tosin en aio olla enää ehdolla.

Tänä kesänä aikomuksemme on kokoontua Jämijärvellä. Miten toimia, jos jos korona estää?

Koe Jämijärvi virtuaalisesti?

Ei kommentteja: