Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

perjantai 3. huhtikuuta 2020

Mustaa huumoria, älä lue jos epäröit

Koska olemme kaikki koronavirusasiantuntijoita, minäkin teen ehdotuksen toimenpideohjelman tehostamiseksi. Painotan, että nämä ovat vain suosituksia. Niiden noudattamatta jättämisestä voidaan kuitenkin rangaista kotiarestilla.

Ulkona saa käydä vain lenkillä ilman seuraa ja korkeintaan sadan metrin päässä kotoa. On käveltävä tai juostava takaperin ja puhdistettava jokainen askeljälki käsi- tai jalkadesillä. On pidettävä kumikäsineitä ja vaihdettava pari jokaisen askelman siivoamisen jälkeen. Kaikkia kehoitetaan olemaan loukkaantumatta, jos kohtaa pyllistelyä.

Kotona on kaikkien pysyteltävä eri huoneissa tai vähintään huoneiden eri nurkissa. Parivuode on tarvittaessa halkaistava. Tasapainon säilyttämiseksi jalat kannattaa sahata pois. Tasapainoaan ei kannata menettää muistakaan syistä.

Kaikilla on lupa kontrolloida naapureitaan. Niitä, joilla on alalta runsasti kokemusta, voidaan palkata tekemään valvontakäyntejä koteihin, joilla ei ole naapureita.

Kaikkien on pidettävä kätensä sidottuina kasvojen koskettelun välttämiseksi. Lisäksi kaikkien on pukeuduttava foliopukuun. Jokaiseen kotiin jaetaan väestökirjanpidon mukaan riittävä määrä foliokangasta, lankaa ja helppolukuiset ohjeet suoja-asujen valmistamiseksi. Jokaisen on pidettävä päässään ämpäriä, joita tiedetään jokaisessa taloudessa olevan runsaasti. Silmänreiät sallitaan. Jos olo tuntuu ahdistavalta ämpärin voi tilapäisesti vaihtaa foliohattuun. Saadussa tarvikelähetyksessä on tarpeet ja ohjeet myös tähän.

Kussakin taloudessa saa yksi henkilö kerrallaan olla kädet vapaina. Vuoro vaihtuu tunnin välein. Tämä henkilö käy tarvittaessa kääntämässä luettavien kirjojen sivuja, käynnistämässä uuden videon ja rapsuttamassa pitkän astalon avulla, kun jotakin syyhyää tai kutittaa.

Vapaavuorolla olevat laittavat ruoan ajallaan. Heidän on käytettävä jatkuvasti kumihansikkaita ja vaihdettava ne uusiin aina kun ovat koskeneet johonkin. Vapaavuorolainen syöttää muut taloudessa olevat käyttäen esimerkiksi haravanvarteen kiinnitettyä lusikkaa.

Vessassa voi käydä vapaavuoron aikana. Vessaan sijoitetun on kuitenkin siirryttävä ensin asioitsijan kotiasemaan ja säilytettävä koko ajan riittävä etäisyys muihin asukkaisiin.

Apteekki-, posti- ja ruokakauppa-asioiden hoitamiseksi rakennetaan pikaisesti riittävän laaja putkipostijärjestelmä. Putki- ja postihenkilöiksi oletetut siirtyvät "nyrkiksi" oletetun valtioneuvoston tukiryhmän ohjeiden mukaan joustavasti rakentamaan putkipostijärjestelmää.

Aprillipäivä meni jo, mutta olkoon tämä vale-ehdotus.




Ei kommentteja: