Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

torstai 13. lokakuuta 2016

"Mitä äijä?"

Olimme toissailtana "Kuolleiden säveltäjien seurassa" Sellon kirjastossa. Nimitys tarkoittaa Minna Lindgrenin pitämää luentosarjaa musiikin historiasta. Kyseessä oli kolmas osa neljästä ja aiheena romantiikan aika. Onneksi hän vetää saman sarjan Tapiolassa, joten meillä on mahdollisuus käydä kuuntelemassa myös ykkönen ja kakkonen. Esitys oli antoisa. Hän veti suuria linjoja ja kertoi myös kiinnostavia detaljeja. Koko konsertointi-instutuutio on peräisin mainitulta ajanjaksolta. Ihmiset eivät voineet kuunnella kodeissaan musiikkia millään laitteilla, joten piano oli suosittu ja sitä soitettiin. Beehoven ei ollut koskaan pysyvässä työsuhteessa. Mainio yksityiskohta oli se, että Beethovenin yhdeksännen sinfonian ("Ilolle") pääteema kuullaan ensimmäisen kerran kokonaan kolmannessa osassa hiljaa selloilla soitettuna. 

Lähdin eilen kävelylle. Alkumatkasta vastaani tuli kaksi pikkutyttöä, varmaan ekaluokkalaisia. Toinen katsoi veikeästi minua ja sanoi "Mitä äijä?".


Kävin samalla reissulla postissa hakemassa lähetyksen, jonka sisältö lämmittää sydäntä ja jalkoja. Saamissani sukissa on villan lisäksi alpakkaa. Tämä on mieluinen lahja ja ajankohtainen, sillä jalkani ovat käyneet erityisen kylmiksi. Lämpimät kiitokset sukkien tekijälle tätäkin kautta!




Postissa on otettu käyttöön oikein toimivan tuntuinen palveluinnovaatio. Olin pikkuisen ulalla, kun tutkin numeroautomaattia. Onneksi takanani oleva nuori nainen neuvoi minua auliisti. Sain käteeni lapun, jossa oli pari numeroa. Luulin, että minun pitää käydä etsimässäni lähetys jostakin hyllyköstä, mutta kun saavuin tiskille, asiakaspalvelijalla olikin pakettini jo käsissään ja sain sen häneltä noin vain.


Tapasin tänään Meikussa henkilön, joka osasi arvioida käyttämieni lääkkeiden yhteisvaikutuksia. Toden totta, uni- ja muistivaikeuksieni lähde taisi löytyä. Justeerauksia tehdään. Toivottavasti auttavat.


Ei kommentteja: