Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

maanantai 3. lokakuuta 2016

"Ratkaisu" ja ratkaisu

Epätodennäköinen selitys arvoitukselliseen tavara-asetelmaan:


Pienikokoinen, hintelä mies oli kävelyllä metsässä. Vastaan tuli nainen, hänkin ulkona tuulettumassa. Kun he kohtasivat, nainen sanoi miehelle "juuri tuollaisesta puserosta olen unelmoinut". Minäkin tarvitsisin tuollaiset saapikkaat, saisin lisää pituutta, vastasi mies.

Nainen ehdotti vaihtokauppaa. Hän riisui kengät jalastaan ja mies puseron päältään. Juuri kun he tutkivat tavaroita, he näkivät ilveksen läheisen puun takana. He luulivat sitä tiikeriksi ja kumpikin lähti juoksemaan siihen suuntaan, josta oli juuri tullut.


Kuten moni muistaa lopetin kahvin juomisen kuultuani, että joudun juomaan kaksi lasillista vettä jokaista nauttimaani kahvikupillista kohden. Kahvi tai tarkemmin sanoen kofeiini on diureetti. Kahvia juodessa nesteen kierto kiihtyy. Tosin erään tutkimuksen mukaan tämä ei pidä paikkaansa.

Minä aion toimia edelleen sairaalasta saamani ohjeen mukaan. Kun kuulin asiasta lopetin kahvin juomisen. Sitten sain selville netistä, että tarkemmin ottaen kahvissa oleva kofeiini on diureetti. Ostin kofeiinitonta espressoa. Nyt tapanani on tehdä kerran päivässä espressoa pikkuiseen kuppiin. Keitän myös maitoa sekaan laitettavaksi. Nautin espresson kanssa jotakin makeaa, mutta vähän. Hyvä seuralainen on Pirkan suklaamousse. Otan sitä vain sen verran kuin pikkulusikalla saa kerralla suuhun. Minulla on pienoinen juhlahetki kerran päivässä.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mites ne lovestorylaiset?

Heikki Honkala kirjoitti...

Kiitos kysymästä. Olen juuri Cafe Carouselissa ja yritän kirjoittaa tarinaa eteenpäin.