Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

maanantai 5. marraskuuta 2018

Voiko tiede kumota Raamatun opetuksen?

Espoon hiippakunnan uudeksi piispaksi valittu Kaisamari Hintikka toteaa Hesarin haastattelun mukaan, että "... Jumala luo jatkuvasti uutta ja että paljon on opittu Raamatun kirjoittamisen jälkeen." Tällä hän perustelee avioliittokäsityksen muuttamistarvetta. Hän jatkaa, että "Jumala luo jatkuvasti kykyämme ymmärtää todellisuutta. Siitä pitäisi olla iloinen eikä kokea lisääntymistä uhkana."

Minä en pysty luomaan mielessäni synteesiä tieteestä ja Raamatun opetuksesta. Ymmärrän Raamattua vain uskon kautta. Läheskään kaikkea en ymmärrä. Ajattelen, että ei ole Raamatun vika, jos en kaikkea osaa tulkita.

Meille opetetaan, että Luoja on kaikkivaltias. Minua ihmetyttää, miksi Hän olisi antanut Raamattuun jäädä väärää opetusta keskeisistä asioista ja ihminen saisi tieteen kehittymisen perusteella korjata kristinuskon perusteosta. Tieteen edistys on Jumalan sallimaa. Jumala oli jo ennen tiedettä. Näin haluan uskoa.

Pitäisikö koko Raamattu kirjoittaa uusiksi sitä mukaa kuin tutkimustieto lisääntyy?  Raamatun opetusta ja tiedettä tuskin voidaan koskaan sulauttaa toisiinsa.

Silloinhan uskomisessa olisi kysymys tiedosta eikä uskosta.

Ei kommentteja: