Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

maanantai 3. elokuuta 2020

Kaksi mysteeriä

Kävimme eilen vaimoni ja erään ystävämme kanssa sunnuntaiajelulla samalla suunnalla, jossa olin ollut marjassa lauantaina. Halusimme katsella maisemia.

Google Mapsin ilmakuvassa näkyvä merkillinen alue keskellä metsää oli herättänyt minun ja vaimoni uteliaisuuden. Se näytti mökkikylältä, mutta rakennukset olivat kuin valkoisia Monopoli-pelin taloja, oudon näköisiä. Halusimme käydä katsomassa niitä.

Asia jäi salaisuudeksi, koska alueelle johtavalla tiellä oli puomi. Ehkä menen jollakin marjastusreissullani alueelle jalkaisin.

Toinen eilispäivän mysteereistä oli se, että automme alkoi yhtäkkiä kulkea korkeintaan viittäkymppiä.   Ajoimme tasaiselta sillalta nimismiehen kiharoille, jotka ravistivat autoa niin että mittaristoon syttyi valot BAS ESP ja ABS ja vauhti hyytyi. Emme uskaltaneet sammuttaa moottoria korpitaipaleellamme eikä sen jälkeenkään. Köröttelimme viittäkymppiä mutkan kautta takaisin Turkuun.

Vein automme tänään hyviksi automiehiksi toteamieni Kaarinan AD-Autoveljien tutkittavaksi. Hämmästyttävää oli, että auto oli jo alkanut toimia normaalisti. Diagnosointi osoitti, että jokin jarrukatkaisin pitää vaihtaa. Varasin ajan toimenpiteelle. Minulle selvisi, että jos olisin eilisellä matkalla sammuttanut auton ja käynnistänyt uudelleen, olisimme voineet tulla tavallista vauhtia takaisin.

Voisiko Mersussa olla sellainen varo-ominaisuus, että jos jarruissa on jokin potentiaalinen vika, nopeus rajoitetaan viiteenkymppiin?

Joku lukija saattaa muistaa, että meillä oli Mersussamme viime vuoden kesäkuussa hyvin samanlainen ongelma (Kun hätä on suurin, on apukin lähellä).

Ei kommentteja: