Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

torstai 3. kesäkuuta 2021

Neurologilla

Tapasin ensin hoitajan, joka teki minulle samantatapaisen testin, jollainen minulle tehtiin taannoin muistihoitajaa tavatessani. Tulokset olivat ilmeisesti aika hyvät.

Keskustelu neurologin kanssa muistutti omalääkärini kanssa käytyä. Lääkärin mukaan ei ole viitteitä muistisairaudesta. Tämä on hämmentävää, koska mielestäni kognitiiviset kykyni ovat heikentyneet. Viime vuonna tehdyn pään kuvauksen tulokset vahvistavat lääkärin näkemyksen. 

Alzheimer-diagnoosi olisikin aika kolkko. Toimintakykyni heikkenisi vähitellen ja siirtyisin pikkuhiljaa hämärään. Lopulta saattaisin muuttua kasviksi. Tämä olisi erityisesti puolison kannalta rankka skenaario. 

Arvelin lääkärille, että testi ei ehkä mittaa oireitteni kannalta "oikeita" asioita. Hän vakuutti, että testi on validi. 

Tämänpäiväisen käynnin tulos on lohdullinen. Tosin oireitteni vuoksi epäilys kalvaa mieltäni. Ehkä tämä on normaalia vanhenemista.

Näillä mennään. 

2 kommenttia:

Pirkko kirjoitti...

Pään alueen ongelmat ovat tunnetusti hankalia diagnosoitavia. En kadehdi neurologeja. Ystäväni sai minimaalisen aivoverenvuodon, ja nyt kärsii oireista jotka muistuttavat menieren tautia. Diagnoosin saaminen tosin on vaivalloista ja aikaa vievää.
http://www.laakarikeskusfenix.fi/terveyspalvelut/

Heikki Honkala kirjoitti...

Kiitos kommentistasi Pirkko! Hankalia varmasti ovat. Näihin aikoihin koen, että muistini toimii suunnilleen niin kuin se ikäisilläni (69 v.) toimii. Ihmettelen, mistä nuo taannoiset oireet johtuivat. Mystistä on.