Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

tiistai 7. syyskuuta 2021

Leikkauksen jälkeen

Pukeutumien

Minulle annettiin käytettäväksi jonkinlaiset lentosukat. Mahtaisiko vereni muutoin jumittua jalkoihin?Olen pukeutunut klassikkoon eli perinteiseen vihreään sairaala-asuun. Olemme maastoasuissa. Helikopteri kenttäkin on lähellä. Ainekset pieneen operaatioon ovat käsillä. Koska tulee käsky ja tarvittava muu varustus? ☺☺

Creative Commons

Leikkauksen seuraukset

Tähystysleikkaus tehtiin neljästä reiästä. Olin niin syvällä narkoosissa, että omia havaintoja tapahtumasta ei ole. Minulla on nyt vatsanahassani neljä tiukasti kiinnitettyä lappua, yksi kunkin haavan päällä. Yhden läpi tulee johto, jota pitkin valuu verta ja muuta eritettä morsiaimeni helmoissa roikkuvaan pussukkaan. 

Priimakunnossa en ole. Käteni tärisevät tätä kirjoittaessani. Virheitä tulee. Jalkeillä ollessani on hieman hönttörö olo. Johtuvat ehkä särkylääkkeistä. Aika hoitaa.

Sappikivien aiheuttamat kivut ovat poissa. Tulehtunut rauhanen on poistettu. Tulehdusjäämätkin ilmeisesti hoituvat antibioottitiputuksilla, 

Huomenna 

Näillä näkymin pääsen huomenna kotiin. Minun täytyy siellä ottaa rauhallisesti parin viikon ajan. Luultavasti saan siihen tarkempia ohjeita. 

Iltatunnelmaa

Illalla ovi oli auki ja ympäristöstä kuuluui yhtä sun toista meteliä. Jostakin kuului keskustelua, Jotakin kai teknistä ääntä kuului. Valoja oli kai jo vähennetty. Meno oli kuin jossakin Joan Mirón taulussa. Mainitsin asiasta hoitajalle, Sanoi, että asialle ei voida mitään. Ehdotti korvanappeja, mutta en uskonut niiden auttavan. 

Tunnelma kuitenkin rauhoittui. Myös naapurini. Otin uniannoksen suunnilleen normaaliin aikaani ja nukahdin kun aika tuli. Hyvin nukuin.

Lomanen

Tämä on yllätyksenä saatu täyshoitoloma kodin korona-arjesta. Koko T-sairaala kompleksi on uusi. Uimaranna virkaa toimittaa lähettyvillä oleva Aurajoki, mutta siellä pitäisi varmaan käydä varkain. 




Ei kommentteja: