Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

keskiviikko 1. syyskuuta 2021

Björn Wahlroos, Warren Buffet ja muita "sukulaisia"

Kaarle Suuri

Kehuskelin jokin aika sitten olevani Genin mukaan Kaarle Suuren jälkeläinen (Olenko keisarin jälkeläinen?). Jatkan rehvastelua. Kaarran asiaan mutkan kautta. 

Katsoin eilen pari vuotta vanhan Sensuroimattoman Päivärinnan, jossa haastateltavana oli Björn Wahlroos.


Public Domain


Wahlroos

Hohtavan valkoinen paita, valkoinen taskuliina, sininen puku kuin juuri kaupasta haettu. Elegantin näyttävät mustat sivusolkikengät, jotka tuntuivat kuin kurottaisivat eteenpäin. Vaikka Wahlroos pukeutuu periaatteessa samoin kuin pukumiehet yleensä, hänestä huokuu jotakin ylimyksellistä. Hän ei kuitenkaan tunnu ylimieliseltä, kun hän juttelee lupsakasti Päivärinnan kanssa. 

Wahlroos esitti asioita, joita hänellä on tapana puhua. Tukholmassa - ei kovin kaukana - hänen asunnostaan - rantaravintoloita aukeaa kun aurinko paistaa. Sateella pidetään ovet kiinni. Ilmeisesti työntekijät lähetetään kotiin ja heille ei makseta palkkaa sadepäivistä. Wahlroos nähtävästi haluaisi siirtää yrittäjäriskiä tarjoilijoille ja keittiöhenkilökunnalle. 

Fiksuimmat opiskelijat karkaavat ulkomaille. Vain osa palaa. Suomen pitäisi korjata linjaa, jotta pärjäisi verokilpailussa. 

Kaikki eivät ole työssään riittävän tuottavia palkkaansa nähden.

Kontrasti on silmiinpistävä. Miljonääri puhuu pienipalkkaisten työehdoista. 

Provokatiivisuus lienee tarkoituksellista. 

Päivärinta mainitsi Wahlroosin omaisuuden olevan - muistaakseni - 700 miljoonan tienoilla. Hän kysyi, mikä rikkaudessa on parasta. Wahlroos vastasi muka avoimesti, että valinnanvapaus. Voi asua missä haluaa. Hän viettää osan vuodesta Etelä-Ranskassa. Hänellä on asunto myös Lontoossa.

No tällainen taviseläkeläispari, vaimoni ja minä, on viettänyt kaksi talvisydäntä Nizzassa ja yhden Antibesissa. Vuodenvaihteessa aiomme suunnata Roomaan, josta palaamme huhtikuun puolivälissä. 

Toimittaja kysyi miten omaisuus on hankittu. Wahlroos kertoi tehneensä pitkää päivää pankkialalla. 

Aika moni tekee pitkää päivää, mutta ei rikastu. 

Päivärinta haluaa ymmärtääkseni olla tiukka haastattelija. Wahlroosin hän päästi minusta aika vähällä. Toimittaja oli ikäänkuin samassa rintamassa. Hän olisi ainakin voinut pumpata syvemmin esiin rikastumisen motiiveja.  

Dna

Tänään kopsahti luukusta äitini puoleisen Rogel-sukuseuran vuosikirje. Mukana oli jäsenmaksulappu ja vihkonen, jossa yksi kappale käsitteli dna:ta. Me rogelit kuulumme haploryhmään I-M253. I-ryhmän osuus on suomalaisissa 29 prosenttia. Snippi-testissä ryhmäksi tarkentui I-Z133. 

Kappaleen lopussa mainitaan joitakin I1-ryhmän jäseniä:

Birger Jarl, Grimaldi-suku, Leo Tolstoi, Nevanlinna-suku, Bill Clinton, Jimmy Carter, Warren Buffet, Sting ja Björn Wahlroos.

Buffet ja Wahlroos osaavat tehdä rahaa. Mahdollisesta sukuyhteydestä huolimatta en ole perinyt samaa taitoa, vaikka kauppatieteitä olenkin opiskellut. 

Mahdollinen yhteys Birger-jaarliin on tullut esiin myös perinteisen sukututkimuksen tuloksena. 

Pääsinpä taas name-droppaamaan. 



2 kommenttia:

Rainer Kukko kirjoitti...

Wahlroos on ollut oikean aikaan oikeassa paikassa. Ostanut osakkeita joiden arvo on vuosien mittaan moninkertaistunut....

Heikki Honkala kirjoitti...

On hänellä varmasti ollut vainua huomata, milloin on aika toimia.