Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

perjantai 12. toukokuuta 2023

Ihana Turun kevät Aurajoen rantamilla - lyhyitä tunnelmavideoita

 
Tervetuloa kokemaan luonnon heräämistä Suomen historian juurilla. Vaellat kahden kilometrin matkan Koroisten muinaisen piispankirkon tuntumasta tuomiokirkon tienoille. Kuuntele luonnon ja kaupungin ääniä sekä näe välähdyksiä matkalta. Tunnistatko lintuja viserryksestä tai pensaita väreistä?

Kukkulalla näkyy valkoinen risti merkkinä 1200-luvun uskonnollisesta ja hallinnollisesta keskuksesta. Ristin luona on muinaisen puukirkon kiviset perustukset. 

Videoita on runsaasti, mutta ne ovat melkein kaikki hyvin lyhyitä tunnelmapaloja. Voit vaikka tutustua niihin poimien mieluisilta tuntuvia. 

Videosta, josta yllä oleva kuvakaappaus on, etualalla näkyy Vähäjoki, joka laskee oikealle Aurajokeen. Niiden kainalossa on taustalla näkyvä Koroistenniemi. 

Näet, että Turussa voi vaeltaa luonnon helmassa aivan kaupungin sydämeen. 

Sitten vain matkaan!
T'ässä sinulle reittiopas:

Google Maps Tämä on Eero Merimaan teos "Joitakin teknokukkasia" (2011). Värivalotolpat ovat varustettu liiketunnistimilla. 

Taustalla on entinen John Barker Oy:n puuvillatehdas. 


 Myöhempi piispan kirkko näkyy jo videon lopussa.
Tulin Lonttisen kaupunginosan halki. Sen halkaiseva katu on tietysti Lonttistentie, jonka länsipuolella on vanhaa puuraloasutusta ja itäpuolella uudempi kerrostaloalue, joka on suunniteltu vanhantavan tyyliseksi. 

Lonttinen - hauska nimi vai mitä.
Tässä melun lähde.


Kiitos!

Kiva kun tulit retkelle.

Toivottavasti oli mukavaa.


Ei kommentteja: