Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

lauantai 6. toukokuuta 2023

Sanokaa, että huolestun turhaan Purran tviitistä

 
Tämä Riikka Purran tviitti saa pelon värisemään sisimmässäni. 

Ettäkö ihmisoikeudet, kansainväliset sopimukset, moraali, lehdistövapaus yms. esteitä hallituksen vaikutusmahdollisuuksille?

Onko tämä ironiaa ja/tai sarkasmia?

Olenko vain liian tosikko?

Tarkoittaako hän, että vasemmisto saivartelee näillä ja tulkitsee Purran mielestä pykäliä, sopimuksia ja periaatteita häiritsevän tiukasti. 

Onko tähän haudattu sellainen viesti, että "älkää olko naiiveja, kovassa maailmassa ei pidä välittää moisista"?

Nuo asiat ovat pyhiä länsimaisille demokratioille. Ukraina taistelee tällaisten asioiden puolesta, vaikka heillä onkin vielä kehitettävää yhteiskunnassaan. 

Mihin perustuu ajatus, että nämä nämä olisivat vasemmistolaisia arvoja? Eikö Kokoomus ja Keskustakin itsestäänselvästi allekirjoita nämä periaatteet. 

Voi olla, että tämä on tarkoituksellinen provokaatio. Näillä varmaan halutaan virkistää omia äänestäjiä ja houkutella niitä oikeistolaisia, jotka eivät ole sisäistäneet näitä arvoja. Ehkä Purra koettelee, kuinka pitkälle voi mennä ilman, että Orpo iskee hanskat tiskiin. 

Onhan Orpo jämäkkä mies, onhan?

Näkyykö kannen alta jotakin, mitä vaalien aikana on piiloteltu? 

En voi sille mitään, että tuo tviitti tuo mieleen kaikuja Saksan 30-luvusta, 

Ihmisoikeuksien periaatteet ovat luultavasti ristiriidassa perussuomalaisten maahanmuuttoa koskevien periaatteiden kanssa. Ehkä Purrasta Suomi on naiivin tunnollinen EU:n ja kansainvälisten sopimusten suhteen. Ei ole moraalitonta kaventaa henkilön ihmisarvoa hänen taloudelliseen tuottavuuteensa ainakaan siirtolaisten suhteen. Suomen on turha välittää luotettavan kansainvälisen kumppanin maineen rakentamisesta, jos on saavutettavissa taloudellisia hyötyjä nimenomaan suomalaisille. Perustuslakivaliokunta ja oikeuskansleri haittaavat "pragmaattista" politiikkaa. Yleisradion olisi syytä olla tiukassa poliittisessa kontrollissa. Tunteet on kylmetettävä, kun ajetaan suomalaisten etuja. Kun oma agenda vaatii, aina on löydettävissä sen ajamista tukevat tutkimustulokset. 

Tulkitsenko liikaa? Ehkä luen enemmän kuin tekstissä lukee?
Ei kommentteja: