Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

sunnuntai 15. syyskuuta 2024

Harkitse tarkoin näiden sanojen käyttöä

 

Kuva Дмитрий Бирюков Pixabaystä


Kielletyt tai melkein kielletyt sanat

Tuletko käyttäneeksi joskus sanoja ählämi, hihhuli tai viherpiipertäjä?. En suosittele, jos et halua aiheuttaa pahaa mieltä ja leimata samalla itsesi. Sanalla viherpiipertäjä asemoi itsensä ilmastonmuutoksen kieltäjäksi, epäilijäksi, väheksyjäksi, välinpitämättömäksi, tieteen vastaiseksi, salaliittoteoreetikoksi tai joksikin tämän tapaiseksi. 

Fiksuissa keskusteluissa, joissa voi tapahtua oppimista tai syntyä jotakin uutta, kannattaa tietenkin käyttää kieltä, joka ei provosoi. 

Eduskunnan televisioiduissa istunnoissa ei varmaankaan juuri pyritä dialogiin tai synteesiin. Usein halutaan puhua omalle äänestäjäkunnalle eikä vastapuolelle, mistä seuraa, että keskusteluja ei voi kutsua ainakaan rakentaviksi.

Joillakin sanoilla on ilmeinen tarkoitus loukata vastapuolta tai jotakin ryhmää.

Hyvcsignalointi tarkoittaa mitä ilmeisemmin, että sanalla pyritään leimaamaan vastapuolen motiivit kyseenalaisiksi. RKP on korostanut rasismin vastustamisen tarpeellisuutta, Kutsumalla heitä moraaliposeeraajiksi tai hyvesignaloijiksi halutaan ehkä nostattaa esiin ajatusta siitä, että ruotsinkieliset pitävät itseään muita sivistyneempinä ja muutoinkin parempina. Hurrissa on samanlainen kaiku. Se saattaa juontua sanoista hur ja huru, joita on jouduttu käyttämään runsaasti, kun suomen- ja ruotsinkielinen ovat yrittäneet kommunikoida keskenään. 

Itse asiassa tällaisten ilmausten käyttäjä taitaakin haluta kääntää asian toisin päin. "Minä olen rehti kansanmies tai -nainen, jonka ei tarvitse keekoilla korostetulla humanismilla tai muulla vastaavalla." 

Viherpiipertäjä on tietenkin hippimäinen luonnonystävä, joka ei osaa suhteuttaa jonkin öttiäisen suojelua todella tärkeisiin asioihin. Ituhippi lienee lähes synonyymi. Kiertää pihvit kaukaa ja puputtaa jotakin heinää. 

Porvari taitaa olla aika lempeä nimitys. Puhutaan porvaripuolueista. Oikeistolaiset saattavat kutsua itseään itsekin tällä nimityksellä. Poroporvari lienee tavallista porvaria oikeammalla tai sitten hän on erityisen vankka vakaumuksessaan. 

Juuri kukaan ei halua itseään kutsuttavan äärioikeistolaiseksi. Pelkkä populismi ei mielestäni tee puoluetta sellaiseksi. Äärioikeistolainen voisi olla lähes anarkisti tai ainakin vallankumouksellinen.

Jonnet eivät tiedä, ketkä ovat lipilaareja. Nykyisinkin on olemassa liberaalipuolue, mutta aika näkymätön. Sillä on pitkä historia ja se on toiminut eri nimisinä. Ehkä näiden vapaamielisten näköalaa on pidetty jollakin tavoin holtittomina tai pientä puoluetta on ollut hauska kutsua nimellä, joka tuo mieleen pillipiiparin. 

On myös ilmaisuja, joiden käyttö kertoo kohteen suuresta halveksimisesta. Mutakuono sanavarastossa kertoo rasistisuudesta, sivistymättömyydestä, ihmisten eläimellistämisestä ja empatian täydellisestä puutteesta. Ählämi on myös hyvin rasistinen. Ilmeisesti sillä halutaan pilkata tiettyä kieltä, puhetapaa ja liikehtimistä.

Hihhuli on alunperin halventava nimitys lestadiolaisista ja liittyy kiitosääniin. Käytetään nykyään laajemmin tarkoittamaan käyttäjänsä mielestä liian tiukkaa uskonnollisuutta. 

Onko synnytyskonetta halventavampaa ilmausta olemassa? Ehkä se syntynyt sellaisten äärifeministien käyttöön, jotka pitävät monilapsisen perheen äidin roolia melkein pahimpana mahdollisena naisen kohtalona. Vielä kauheampaa se on, jos äiti on kotona lastensa kanssa. Voi olla, että käyttäjä ei tunne ketään suurperhettä eikä siten tiedosta kaikkea sitä positiivista, mitä suuren perheen elämään liittyy. Meillä vaimoineni on viisi lasta, aikuisia jo. On kieltämättä ollut rankkoja vaiheita, mutta näin eläkeläisenä tuntuu, että esimerkiksi ura- tai muilla sellaisilla asioilla ei ole juuri merkitystä tämän rinnalla. Jos minulla ei olisi lapsia, ei minulla olisi lastenlapsiakaan. Kovin tyhjältä elämä varmaan nyt tuntuisi. 

Neekeri on ollut aikoinaan yleisessä käytössä Suomessa. Hyvin rasistisena pidetty ilmaus. Viittaa ihonväriin. Jotkut puolustelevat sen käyttöä sillä, että se olisi ollut neutraali yleissana. Minä muistan sen kuitenkin hyvin halveksivana sanana. Minusta se riittää syyksi olla käyttämättä sitä, että puheen kohde todennäköisesti kokee sen pilkkaavana. Pilapiirtäjä Kari Suomalainen joutui aikoinaan aiheestakin vaikeuksiin, kun kuvasi afrikkalaisia alkeellisina ja lapsekkaina hahmoina lannevaatteissaan.   

Eräs poliitikko tuli kirjoittaneeksi vuosia sitten taatelintallaajista ja kamelikuskeista. Näitä ei tarvitse avata. Niillä leimataan maahanmuuttajia primitiivisiksi ihmisiksi. Näillä saa vastakaikua tietyissä piireissä, mutta altistaa samalla itsensä rasismisyytöksille. 

Ryssät on alkujaan neutraali nimitys venäläisistä. Sana palautuu nykyruotsin ryss-sanan kautta muinaiseen rus-kansaan. Se lienee muovautunut muinaisruotsin sanasta Rodhmenn eli soutumiehet ja tämä taas on saattaunut muovautua Roslagen-nimisestä alueesta Ruotsissa. 

Aikojen saatossa ryssästä on tullut halventava sana. Samaa kantaa olevat muunkieliset sanat ovat yhä neutraaleja. Ilmeisesti Suomen ja Venäjän välisen antipatian lisääntyminen ja viimeistään sodat liittivät sanaan pilkallisen ja halveksivan konnotaation. Ryssä oli vihollinen. 

Ryssiminen on tietysti homman hoitamista ryssien tapaan eli vain vähän sinne päin tai päin seiniä. 

Nyt Venäjä on Ukrainan vihollinen ja ainakin melkein meidänkin. Tunnustan, että tekee mieli puhua ryssistä ja olen puhunutkin. 

Mustalaista pidetään sopimattomana sanana. Ulkoiseen olemukseen se kai viittaakin ja sikäli se on pannassa pidettävä. Sana on hyvin ulos sulkeva.  "Nuo eivät ole meitä." Romanit saattavat käyttää sitä kuitenkin itse ja siihen heillä on tietenkin oikeus. 

Manne on korvissani mustalaista pehmeämpi, ehkä vähän sympatisoivakin, sana, mutta pois sulkeva sekin. 

Jutku on äärimmäisen loukkaava sana, jota ei missään tapauksessa saa käyttää. Sen käyttäjä samastaa itsensä natseihin ja antisemitisteihin. Jutkuista puhuminen kuulostaa kuin tarkoittaisi eläimiä. 

Natsi on sana, jota on käytettävä varoen. Se viittaa äärimmäiseen pahuuteen. Natseja on kuitenkin ollut ja on yhä. Siksi sanaa ei tarvitsee laittaa kokonaan kassakaappiin. Tai no, ehkä stä voisi siellä pitää, mutta käyttää vain kun puhuu oikeista natseista. Fasismi on lähes synonyymi. Jos natsin juuret ovat Hitlerissä, fasismin vastaavat ovat Mussolinissa. Ei kovin kiva kaveri hänkään. 

Fundamentalistissa on kielteinen kaiku. Sillä tarkoitetaan minun kaltaisiani, jotka uskovat Jumalan olleen kaikkivaltias ja -tietävä jo Raamatun syntymisen aikoihin.  Varmaan "lievempiäkin" näkemyksiä luokitellaan samaan ryhmään. Konsu (konservatiivi) on lähes synonyymi. 

Sakemannia ei taideta juuri enää käyttää. Luulen, että sana oli aseveljeysaikana aika tavanomainen ja neutraali kutsumanimi saksalaisista. Lapin sodan aikaan se saattoi saada negatiivista varjoa. Luulen, että myöhemmin varjo haalistui. Nykyään sana kuulostaa varmaan vanhahtavalta. Nuorille sana lienee outo, vaikka on toki helppo arvata, keistä puhutaan. 

Vihervassari niputtaa vihreät ja ainakin osan demareista ja vasemmistoliittolaisista kattoilmaukseksi tavalla, joka voi olla käyttäjästä riippuen hyvin paheksuva, mutta myös lievempi ja jopa neutraali. 


Tällaisen syntilistan onnistuin moraaliposeeraamaan esiin. 


Muista pitää kieli keskellä suuta tai jos et pysty, pidä sitten poskessa. 


#halventaminen #rasismi #loukkaus #demagogia #vihapuhe #kielenkäyttö #suomenkieli #politiikka #puolueet #eduskunta #polarisoituminen #populismi #pilkka #rakentava #asiallinen #puhe #viherpiipertäjä #vihervassari #äärilaidat #provosoiva








lauantai 14. syyskuuta 2024

Mistä tämä Yle-viha kumpuaa?

 

Suunnilleen tällainen "Yle" oli lapsuuskodissani

Yle herättää paljon tunteita ainakin sosiaalisessa mediasssa. Erityisesti negatiivisia. Tyypillisesti perustelut eivät ole kovin analyyttisia. 

Hallitusohjelman mukaisesti on parlamentaarinen työryhmä keskustellut pitkään Ylen rahoituksesta ja päässyt nyt kompromissiin.  Tulos on torjuntavoitto ainakin Ylen ja sen tyytyväisten asiakkaiden (kuten minun) näkökulmasta. Kaikki puolueet eivät selvästikään olleet tyytyväisiä, mutta olosuhteiden pakosta taipuivat siihen, mikä oli mahdollista. 

Erityisen ponnekasta leikkausta ovat vaatineet perussuomalaiset kuten myös monet fiksut ihmiset, jotka tuskin äänestävät mainittua puoluetta. Toki perussuomalaisissakin on fiksuja. Jostakin syystä Yle tuntuu kuitenkin erityisesti heitä häiritsevän. 

Sanottakoon tässä, että koska leikkauksia pitää tehdä joka tapauksessa valtionvelan ja maan kantokyvyn vuoksi, ei Ylekään saa olla koskematon tässä suhteessa. 


Mitä tilastot sanovat Ylen asiakkaiden tyytyväisyydestä? 

Maaseudun Tulevaisuuden kesäkuussa julkaiseman tutkimuksen mukaan 59 % kokee saavansa riittävästi vastinetta Yle-verolle, 32 % ei koe ja 9 % ei osaa sanoa (MT-kysely: Tyytyväisyys Yleen nousussa – tietoa säästöistä odotetaan tällä viikolla).

Vuoden 2021tutkimuksessa perussuomalaisista vain 22 prosenttia perussuomalaisista oli tyytyväisiä Yleen, kun kaikissa muissa puolueissa tyytyväisiä oli yli puolet (MT: Perussuomalaisista vain 22 prosenttia tyytyväisiä Yleen).  


Mitä tästä voisi päätellä?

Niinpä. 



Onko sataprosenttinen tyytyväisyys mahdollista saavuttaa?

Voisiko Ylen kuuntelijoiden, lukijoiden ja katsojien tyytyväisyys olla sata prosenttia. Epäilen, koska kohderyhmä on koko kansa. Ylen tarjonta on toki runsas ja varmasti hyvin moni löytää sieltä ainakin jotakin kiinnostavaa. 

Tyytyväisyys kuitenkin mitä ilmeisimmin laskee, jos siellä on tarjolla myös sellaista, joka ei voisi vähemmän kiinnostaa tai on vastenmielistä tai jopa sellaista, joka on vastoin omaa vakaumusta. 

Jos porvari ei siedä sitä, että keskusteluohjelmissa on mukana vassareita, ei hommasta oikein tule mitään. Eikö ole parempi tarjota kaikille jotakin kuin supistaa ohjelmisto sellaiseksi, joka miellyttää kaikkia. Mahtaisiko sellainen kiinnostaa ketään?

Vaikka olenkin tyytyväinen Yleen, en tietenkään yhdy kaikkiin näkemyksiin, jotka ovat vastoin omaa vakaumustani. Ymmärrän kuitenkin, että en yhdellä äänelläni voi saada Yleä muuttumaan kokonaan vain minun pirtaani sopivaksi. 

Myös siihen vedotaan, että katsotaan toimittajien kutsuvan haastateltavia oman korvasyyhynsä mukaan. Varmaan joku voi sellaiseen joskus langetakin, mutta tutustuisin mielelläni perusteelliseen ja pätevään tutkimukseen aiheesta. Lieneekö sellaista tehty?


Eiköhän tämä riitä tällä kertaa. 



#politiikka #yle #media #puolueet #asiakastyytyväisyys #kokoomus #perussuomalaiset #rkp #kd #keskusta #kepu #sdp #vasemmistoliitto #liikenyt #riippumattomuus #tasapuolisuus #vihervassarit #persut #demarit #leikkaukset #budjetti #valtionvelka 







sunnuntai 8. syyskuuta 2024

Onko kirkko alkanut opettaa Jumalaa?

 

Varoitus! Sisältää uskontoa.


Kuva Mariusz Matuszewski Pixabaystä


Kaikkivaltias

Monille tuttu apostolinen uskontunnustus löytyy evankelisluterilaisen kirkon sivuilta. Tsätä voi päätellä, että sitä pidetään tärkeänä ja totena. Se alkaaa näin: 

"Minä uskon Jumalaan,
Isään, Kaikkivaltiaaseen,
taivaan ja maan Luojaan ..."

Sivuilla kerrotaan myös, että "usko Jumalaan Isänä merkitsee sitä, että Jumala on luonut kaiken, näkyvän ja näkymättömän."






Raamattu

Raamattua kirkon sivuilla kuvataan muun muassa näin:

"Luterilaisen kirkon tunnustuskirjojen mukaan Raamattu on ainoa sääntö ja ohje, jonka mukaan kaikki opit ja opettajat on koeteltava ja arvioitava. Katekismuksen mukaan Jumala itse puhuu meille Raamatussa ihmisten kielellä. Raamattu sisältää Jumalan erityisen ilmoituksen, joka ei ole löydettävissä muualta."






Kysymyksiä

Ihmettelen sitä, miksi kirkon piiristä kuulee väitteitä, että Raamatun opetus on vanhentunut ja nyt tiedetään enemmän kuin pyhän kirjan syntymisen aikoihin. 

Kun Jumala on kaikkivaltias ja kaiken luonut, miksi hän olisi antanut Raamattuun päätyä virheellistä opetusta. Eikö hän muka ollut perillä kaikesta seksuaalisuuteen liittyvästä, vaikka hän on kaiken luonut? Kuten yllä todetaan, hän itse puhuu meille Raamatussa ihmisten kielellä. Kun näin on, miksi hän olisi tehnyt virheitä, vaikka on täydellinen ja kaikkivaltias Eikö kaikkea opetusta sitten pidäkään koetella Raamatun ohjeiden mukaan?

Onko ihminen niin eksyksissä, että on tullut aika pappien ja piispojen opettaa Jumalaa, vaikka hän on kaikkivaltias?


Olen eläkeläinen ja tiedän, että on minulla päiviä edessä paljon vähemmän kuin takana. Minä haluan valmistautua Jumalan suuruuden kohtaamiseen uskomalla hänen sanaansa opetettuna Pyhän Hengen valossa. 

Jos luopuisin raamatullisesta uskostani ja seurakunnastani, joutuisin tuuliajolle eksistentialistiseen ahdistukseen. 




#usko #kristinusko #jumala #jeesus #pyhähenki #raamattu #pelastus #taivas #kadotus #rakkaus #lestadiolaisuus #vanhoillislestadiolaisuus #seurakunta #armo #kuolema #evl #suomenevankelisluterilainenkirkko #kirkko 

lauantai 7. syyskuuta 2024

HAAVEIDEN HAAKSIRIKKO Elli Forssell - Rozentālen elämä: SANOIN JA SÄVELIN Helsinki 26.9.2024 klo 19

 




HAAVEIDEN HAAKSIRIKKO -TAPAHTUMA NYT HELSINGISSÄ



.

ELLI FORSSELL - ROZENTĀLE

Sanoin ja sävelin
26.9.2024 klo19
Diakonissalaitoksen kirkko
(sisäänkäynti kadulta, Alppikatu 2, Helsinki)
Esiintyjät
Tiia Maria Saari, sopraano
Armaan Madar, piano
Maaria Holma, lukija
Tekstit kirjasta Haaveiden haaksirikko
Elli Forssell - Rozentālen elämä
(🔰kirjan luenta)


Ohjelma

Vanha muisto Op.31 No.4
Leevi Madetoja

🔰

Päin kaunista kaukorantaa
Omistettu Elli Rozentālelle
Otto Manninen - Erkki Melartin

🔰

Mirjamin laulu I
Eino Leino - Erkki Melartin

🔰

Mirjamin laulu II
Eino Leino - Erkki Melartin

🔰

Mirdzan laulu
Aspazija (suom. Hilkka Koskela) - Jazep Vitols

🔰

Wiegenlied
G. Scherer (Suom. A. Simojoki) - Johannes Brahms

🔰

Nocturne G minor Op.37 no.1
Frederik Chopin

Liput ovelta, käteinen 10e (tuloilla peitetään esiintyjien palkkiot)
Kirkkoon mahtuu 120 henkilöä.
Tervetuloa!







#saaravaherjokihonkala #haaveidenhaaksirikko #elliforssell #elliforssellrozentale #mailatalvio #ainokallas #tietokirjailija #rozentalsseura #latvia #laulajatar #minerva #docendo #wsoy #tietokirja #elämäkerta #kirja #historia #kulttuurihistoria #kirjallisuus

keskiviikko 4. syyskuuta 2024

Kirvelevää oppimista – nytpä tuonkin tiedän

 


Kuulin Veholla, että daamimme kitkarenkaat ovat kehnossa kunnossa.

Miten se on mahdollista, kun kaksi vuotta sitten ostin ne uutena etelään ajoa varten. 

Tänään kävin vaihdattamassa ne kesärenkaisiin. Melkein uudet kitkat lensivät roskiin. Olin pöljyyttäni ajanut niillä kesälläkin. Tänään kuulin, etteivät ne kestä kesän lämpöä. 

Kun ajoin takaisin rengasliikkeestä, automaattivaihde oikutteli vanhaan malliin. Öljynvaihto ei korjannutkaan tilannetta, vaikka siltä ensin näytti. 

Autossa on sitäpaitsi kaksi muuta vikaa, jotka tuottaisivat hylkäyksen katsastuksessa. 


"Joka härjillä ajaa, se härjistä puhuu."


#mercedes #mercedesbenz #auto #ongelma #autonvaihto #veho #liikenne #autoilu #matkailu #automaattivaihde #vaihde #vaihdelaatikko #vika #luotettava #vianor #kestäväkehitys #autohuolto #autokorjaamo #turku #autonrengas #rengas #kitkarengas

maanantai 2. syyskuuta 2024

Esimerkki somen pelottavasta voimasta

Kauhea terrori-isku Turussa vuonna 2017. Kymmenen välitöntä uhria. 

Eräästä terroristin pysäyttämistä yrittäneestä paikalla olleesta kirjoittaneelle toimittajalle kävi karusti. Hänen juttunsa aihe oli maahanmuuttaja. Se ei sopinut tietylle taholle, ja some rankaisi ankarasti toimittajaa. 


Turun kauppatori seitsemän vuotta sitten. 


Aloitetaan Aatamista. Turun torilla tapahtui kauhea terroriteko 18. elokuuta 2017. Olimme tapahtuman aikoihin kotona aikeissa lähteä huonekaluostoksille. Ensin ajattelimme mennä tuolla kuvassa vasemmalla näkyvässä Wiklundin tavaratalokompleksissa olevaan alan liikkeeseen. Päädyimme kuitenkin suuntaamaan Raisiossa olevaan Ikeaan. 

Olimme vasta alkumatkassa, kun vaimoni kiinnitti huomiota hälytysajoneuvojen ääniin. Ainahan niitä menee, tuumin minä. 

Ollessamme Ikean ravintolassa saimme pari yhteydenottoa jälkipolveltamme. Halusivat varmistaa, että olemme turvassa. Jotakin alustavia uutisia tapahtumista oli jo liikkeellä, 

Ikeassa kuulutettiin asiasta. Kerrottiin myös, että Raisiossa olevassa kauppakeskus Myllyssäkin poliisi selvittää tilannetta. Jokin epäilys kai oli, vaikka siellä ei mitään tapahtunut. 

Kuten sitten selvisi, marokkolainen Abderrahman Bouanane riehui  kauppatorilla, sitten Kauppiaskadulla, Maariankadulla ja Puutorin kulmalla. Kymmenen uhria joutui hänen hyökkäyksensä kohteeksi. Kaksi heistä kuoli. 

Oli meidän onnemme, että päätimme lähteä Raisioon eikä kauppatorin kupeeseen. 

Kirjoitin tapahtuneesta blogiini tuoreeltaan samana päivänä: Surullinen päivä Suomen Turussa.


Miten kävi Turun Sanomien toimittaja Rebekka Härköselle?

Härkönen haastatteli paikalla ollutta afganistanilaista Ahmadi Hosseinia, joka oli ollut tapahtumapaikalla. Hän yritti estää kahden veitsen kanssa riehuvaa Bouananea ja auttaa uhreja. Härkönen teki laajan jutun Hosseinin toimista torilla. 

Tämä ei sopinut pahamaineiselle MV-lehdelle. Se teki jutun, jossa se kyseenalaisti Hosseinin auttamisyrityksen kuvien kera ja syytti Turun Sanomia valeuutisoinnista siinä, että Ahmed sanoi yritti estää yhden uhrin verenvuotoa. MV väittää kuvien todistavan tämän valheeksi. Härkösen mukaan kyse oli eri uhrin auttamisesta. 

 En osaa sanoa tuosta yksityiskohdasta, mutta koska Hosseini kutsuttiin itsenäisyyspäivän juhlallisuuksiin presidentinlinnaan ja hänen nimettiin vuoden pakolaiseksi. Todisteita hänen toimistaan on täytynyt olla. Näet MV:n jutun täällä: "Turun Sanomat teki valheuutisen maahantunkeutuja Ahmad Hosseinista". 

Tämä juttu ei vielä aiheuttanut erityistä polemiikkia, mutta kun Jussi Halla-aho jakoi artikkelin Facebookissa, alkoi tapahtua. 

Sähköpostiviestejä alkoi tulvia Härköselle. Ne olivat törkeitä. Hänen kuolemaansa toivottiin. Messenger-viesteissä viitattiin Halla-ahon FB-kirjoitukseen. 

Halla-aho poisti viestinsä, mutta kuohunta jatkui muutaman viikon. 

Sitten Härköstä alettiin seurata kaupungilla ja häiriköidä bussissa. Hän ei uskaltanut kulkea enää vapaasti. Kun häirintä jatkui Turussa, Härkönen muutti Helsinkiin.

Lue lisää Härkösen kohtalosta: "Rebekka Härkönen kirjoitti yhden jutun ja joutui pakenemaan kotikaupungistaan uhkausten vuoksi" (maksumuuri). 

Ahmad Hosseinin elämästä on kattava selostus Suomen Kuvalehdessä: "Ahmad Hosseinin kolme elämää" (ei maksumuuria).

Ahmad tuntuu mallikelpoiselta nuorelta. Hän on opiskellut Suomessa ja hän puhuu kieltämme todella hyvin. Jossakin vaiheessa hän yritti pelastaa veljenpoikansa Afganistanista Suomeen ja juuttui Yhdysvaltoihin, koska poikia ei pykälistä johtuen voitu ottaa Suomeen. En ole saanut selville, mikä on hänen tilanteensa tällä hetkellä. 


Tässä Ahmad kertoo tilanteestaan vuonna 2000: 


5:23

Tässä hän kertoo vapaaehtoistyön merkityksestä työllistymisessään kaksi vuotta sitten:


3:23

Löysin Ahmadin Facebookista. Hän sanoo olevansa Seattlessa, mutta en ole varma, onko tieto ajan tasalla. 

Harmi, jos Suomi on menettänyt Ahmadin. Hän vaikuttaa niin vastuulliselta, että tuskin tulee jolleivat veljenpojat pääse mukaan. 


#maahanmuutto #terroristi #terrori #turunpuukotus #väkivalta #murha #tappo #turku #turunkauppatori #attentaatti #maalitus #valeuutinen #mvlehti #toimittaja #turunsanomat #vaino #poliisi #puukko #uhri #mamu #pakolainen #politiikka #turvallisuus #turunhistoria