Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

sunnuntai 8. syyskuuta 2024

Onko kirkko alkanut opettaa Jumalaa?

 

Varoitus! Sisältää uskontoa.


Kuva Mariusz Matuszewski Pixabaystä


Kaikkivaltias

Monille tuttu apostolinen uskontunnustus löytyy evankelisluterilaisen kirkon sivuilta. Tsätä voi päätellä, että sitä pidetään tärkeänä ja totena. Se alkaaa näin: 

"Minä uskon Jumalaan,
Isään, Kaikkivaltiaaseen,
taivaan ja maan Luojaan ..."

Sivuilla kerrotaan myös, että "usko Jumalaan Isänä merkitsee sitä, että Jumala on luonut kaiken, näkyvän ja näkymättömän."






Raamattu

Raamattua kirkon sivuilla kuvataan muun muassa näin:

"Luterilaisen kirkon tunnustuskirjojen mukaan Raamattu on ainoa sääntö ja ohje, jonka mukaan kaikki opit ja opettajat on koeteltava ja arvioitava. Katekismuksen mukaan Jumala itse puhuu meille Raamatussa ihmisten kielellä. Raamattu sisältää Jumalan erityisen ilmoituksen, joka ei ole löydettävissä muualta."






Kysymyksiä

Ihmettelen sitä, miksi kirkon piiristä kuulee väitteitä, että Raamatun opetus on vanhentunut ja nyt tiedetään enemmän kuin pyhän kirjan syntymisen aikoihin. 

Kun Jumala on kaikkivaltias ja kaiken luonut, miksi hän olisi antanut Raamattuun päätyä virheellistä opetusta. Eikö hän muka ollut perillä kaikesta seksuaalisuuteen liittyvästä, vaikka hän on kaiken luonut? Kuten yllä todetaan, hän itse puhuu meille Raamatussa ihmisten kielellä. Kun näin on, miksi hän olisi tehnyt virheitä, vaikka on täydellinen ja kaikkivaltias Eikö kaikkea opetusta sitten pidäkään koetella Raamatun ohjeiden mukaan?

Onko ihminen niin eksyksissä, että on tullut aika pappien ja piispojen opettaa Jumalaa, vaikka hän on kaikkivaltias?


Olen eläkeläinen ja tiedän, että on minulla päiviä edessä paljon vähemmän kuin takana. Minä haluan valmistautua Jumalan suuruuden kohtaamiseen uskomalla hänen sanaansa opetettuna Pyhän Hengen valossa. 

Jos luopuisin raamatullisesta uskostani ja seurakunnastani, joutuisin tuuliajolle eksistentialistiseen ahdistukseen. 




#usko #kristinusko #jumala #jeesus #pyhähenki #raamattu #pelastus #taivas #kadotus #rakkaus #lestadiolaisuus #vanhoillislestadiolaisuus #seurakunta #armo #kuolema #evl #suomenevankelisluterilainenkirkko #kirkko 

Ei kommentteja: