Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

maanantai 11. toukokuuta 2015

Helsingin juurilla

Olipa rankka työpäivä. Aamulla ei oppimisalusta toiminut ja ilman sitä olimme pulassa. Ei ollut muistiinpanoja eikä opiskelijoiden töitä. Kumpikaan oppimisalustaeksperteistä ei ollut töissä. Ohjelmaa ylläpidetään Norjassa. Helpdesk tuntui nostavan kätensä. Mietin, kuka voisi olla varahenkilö. Sain sen selville. Kun menin häntä jälestämään, hän olikin jo saanut systeemituen pomon ottamaan asian harteilleen.

Piti improvisoida. Olemme tehneet aikaisemmin kasvopiiparustuksia, harjoitelleet oikeita suhteita. Ajattelin, että voisimme jatkaa nyt varjostusten tekemistä. Löysin Youtubesta opastusvidoita, näytin niitä opiskelijoille ja sitten saivat piirtää. Otettiin kuvia piirustuksista laitettavaksi blogeihin.

Toisen ryhmän tunuorintien talusta veivät nuorison liikuntatottumusten tutkijat kolme varttia. Sitten sovelsin edellisen ryhmän ohjelmaa. Ruokatunnin jälkeen alusta oli taas pystyssä.

Sitten aloin hiillostaa opiskelijoita tekemään vähintään pakolliset kurssitehtävät. Kurssi kun loppuu ensi viikolla.

Viimeisen ryhmän tunnit menivät hiillostushommissa. Toinen pakollinen tehtävä on oma taiteellinen tuotos, jonka olen jättänyt opiskelijoiden tehtäväksi kotona, koska koulun olosuhteet ja varustus eivät ole otolliset sellaisiin hommiin. Osa opiskelijoista eivät osaa ottaa tällaisia tehdäkseen. Niinpä paimensin porukkaa tekemään työn Paintilla tai lyijykynällä. Kaivelin myös esiin tietoja kunkin poissaolopäivistä, että voivat tehdä niihin liittyviä tehtäviä. Rankkaa tällainen.
 



Kun olin autolla liikkeellä, ajattelin mennä työpäivän jälkeen kävelylle Viikin- ja Pihlajamäen välille, jossa maisema on kovasti muuttunut uusien rakennuksien noustua seudulle. Matkalla näin Kustaa Vaasan pään pilkistävän Vanhasta kaupungista Koskelantien muuttuessa Viikintieksi ja päätin mennäkin tutkailemaan vanhan Hesan pohjoiskolkkaa, jota en ole ennen kunnolla haravoinut.

Tässä alkuun kuvia Annalasta.






Tässä on ollut vanhimman Helsingin raatihuone:





Tässä on ollut Helsingin ensimmäinen kirkko:






Tämä hautakivi on kopio alkuperäisestä. Hollantilaissyntyinen van Sanden oli aikanaan kaupungin rikkain porvari.


















 Mikähän tämän yksinäisen tolpan tarina on?









Ei kommentteja: