Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

maanantai 4. toukokuuta 2015

Persujen linja ärsyttää


Kuulin eilen osan ohjelmaa, jossa haastateltiin perussuomalaisten "työmies" Putkosta ja Ruben Stilleriä. Putkosen mukaan Suomen teollisuuden kilpailukyky menee ympäristönsuojelun edelle. Muutenkin hän vinkui siitä, että työmiehiä syyllistetään autolla ajamisesta ja lomareissulle lentämisestä.

Minulla ei ole varaa paukutella henkseleitä näissä asioissa, mutta ärsyttää tuollainen omaan napaan tuijottaminen. Viis siitä, mitä ongelmia ilmastomuutos muille tuottaa, kunhan vain täällä saadaan porskuttaa säkki päässä lyhyen tähtäyksen onnessa. Voiko epä-älyllisempää politikointia olla?


Viime maanantaiseen Miesten tuntiin on nyt Areenassa suora linkki. Pääset siihen tästä. Teeman oli silloin "Mies ja ikääntyminen", mutta nyt otsikko on "Seksuaalisuus ei ole iästä kiinni". Että sillä lailla. Onko tämä sitä menneisyyden hallintaa?




4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olisiko nyt kuitenkin niin, että kukaan meistä nyt elävistä ei joudu kärsimään mandollisesta ilmaston muuttumisesta (lämpenee vai viilenee, pysyy samana). Tai totta kai ilmasto muuttuu koko ajan, mutta kun kukaan ei tiedä mitä esim. sadan vuoden kuluttua on tapahtunut. Teillä viherkommareilla on sellainen visio, että on kivaa olla hyvä ihminen - toisten rahoilla. Se vientiteollisuusduunari sinunkin palkkasi, hoitosi ja eläkkeesi maksaa.

Se että suomalainen teollisuus laittaa pillit pussiin, vaikka esim. Kemijärven tehdas ei tuottanut tappiota killinkiäkään, johtuu vain siitä, että täällä teollisuudelle on tehty jatkaminen epämahdolliseksi kiristyvillä määräyksillä. Suomen osuus päästöistä ylittyy moninkertaisesti kun kiinassa joukko ihmisiä pieraisee, ts. Suomen päästöillä ei ole merkitystä a) mihinkään, b) ollenkaan.

Heikki Honkala kirjoitti...

Kiitos kommentista. Taidat olla ensimmäinen, joka kutsuu minua viherkommariksi. Minustakin on tärkeää, että vientiteollisuus pärjää. Pelin pitäisi olla kuitenkin reilu. Minusta tuo ilmastovapaamatkustelu on vyön alle lyömistä.

Anonyymi kirjoitti...

Ei omaan napaan tuijottaminen ärsytä ollenkaan silloin, kun tuijottaa omaan napaansa, mutta toisten omaan napaansa tuijottamiset on helppo noteerata. Ilmaston muutoksesta puheen ollen, niin herra kuin narrikin, opettaja, oppilas tai duunari lennähtää mielellään viikoksi johonkin Euroopan kaupunkiin lomalle, jos vain kukkaron nyörit kestää tai vaikkei kestäisikään. Silloin ei ilmaston muutos ja saastuminen tule mieleenkään. Ne on ne muut, jotka saastuttaa. Siis aina oma napa lähinnä.

Heikki Honkala kirjoitti...

Tunnustan kyllä syntini noissa asioissa. Minusta Eurooppaan pitäisi rakentaa paljon lisää luotijunajärjestelmiä, jotka kilpailisivat lentämisen kanssa.
Ilmastomuutoksen riskit on kyllä riittävän selvästi osoitettu ja olisi typerää jättää ne huomiotta. Se on selvää, että muuttujia on niin paljon ettei kukaan tiedä, miten asiat menevät.
En ole kuitenkaan niin sinisilmäinen, että uskoisin eri valtioiden edustajien pystyvän sopimaan mistään merkittävästä, mikä voisi estää huonon kehityksen. En myöskään usko, että uksityiset kansalaiset voisivat joukkoliikkeinä muuttaa kulutustapojaan. Tuijottelemme täällä omiin napoihimme kunnes alkaa yskittää. Minulla on ikää sen verran, että luultavasti pääsen kuin Musti portin raosta. Minulla on kuitenkin lapsenlapsia, joista ainakin osa tulee saamaan lapsia ja lapsenlapsia. Kun heitä ajattelen, olemme raukkoja kaikki.