Lymfoomasta selvinnyt, akuutista leukemiasta toipuva mies rakentaa uutta taiteilijaelämää

torstai 22. kesäkuuta 2017

Myrkkyjä pitää karttaa

Eräässä jälkipolvemme haarassa ollaan meitä paremmin perillä asbestialtistuksen vaaroista. Riskit voivat olla toteutuessaan hyvinkin kohtalokkaita. Vaivat voivat nousta esiin vasta aikojen takaa. Hyvä että asia nousi esiin.

Nyt pitää mennä terveys edellä. Nykyään tunnutaan muuten usein mentävän ärsyttävästi milloin mikin asia edellä.

Kenenkään terveyttä ei pidä vaarantaa tällaisen remontin vuoksi. Aikataulun suhteen tulee varmaankin ongelmia, kun näin remonttikysynnän kukoistusaikaan joutuu kokoamaan tällaista palapeliä. Pitää ahkerasti yrittää junailla. Aina voi löytyä hyviä ratkaisuja.

Kartoitus on syytä tehdä mieluummin liian hyvin kuin hutaisemalla. Jos asbestia löytyy, voi seurata pienempiä tai isompia mutkia matkaan. Perusasiat pitää kuitenkin panna kerralla kuntoon.

Nyt meidän pitää kehitellä varasuunnitelmia, jotta voimme varmistaa vanhan asuntomme vapautumisen sovittuun määräaikaan mennessä.

Asiat järjestyvät tavalla tai toisella. Kyllä tämä tästä.


Illan kynnyksellä tapahtui jotakin odottamatonta. Minulle tuli tilaisuus kokea välillisesti, miten terveydenhuolto toimii yksityisten palvelujen varassa, kun asioidaan yksityishenkilönä. Kokemus panee miettimään soteuudistuksen riskejä. Palaan asiaan.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tiedät varmaan asbestia sisält. rakenteiden purkua koskev.lain.

Heikki Honkala kirjoitti...

Täytyy varmaan ne pykälät lukea.

Anonyymi kirjoitti...

Eikö asunnossa ole tehty linjasaneerausta? Kannattaa odottaa kylläkin kanssa siihen. Muutoin tulee aika kallista.asbestin suhteen tuli uusi laki voimaan juuri oliko tämän vuoden alusta.

Heikki Honkala kirjoitti...

On tehty linjasaneeraus. Emme olisi muutoin ostaneetkaan. Huoneistossamme tehtiin asbestitutkimus. Ei löytynyt.