Lymfoomasta selvinnyt, akuutista leukemiasta toipuva mies rakentaa uutta taiteilijaelämää

lauantai 10. kesäkuuta 2017

Politiikkaa

Perussuomalaisten uusi värisuora on aikamoinen yllätys. On tosin sekin, että Halla-aho meni ensimmäisellä kierroksella läpi.

Jos perussuomalaiset jäävät pois hallituksesta, hallitusohjelmasta ehkä putoavat perussuomalaisten painotukset pois. Suomen pakolaispolitiikka voisi inhimillistyä.

Jos perussuomalaisten uudet puheenjohtajat ottavat hyvin kovan linjan, kannatus voi laskea. Saattaa syntyä paluumuuttoa demareihin ja keskustaan, kun maltilliset kyllästyvät. Puolue saattaa ajautua marginaaliin. Silloin se voi olla äänekäs, mutta aika voimaton toimija poliittisessa kentässä.

Kun puoluekokouksen enemmistö ajoi läpi neljä nuivan linjan puheenjohtajaa, voiko mahdollinen sopuilu maltillisten suuntaan tuntua uskottavalta.

Jotkut ISHSTV:n haastateltavat vaikuttivat hyvin kriittisiltä Halla-ahon valinnan suhteen.

Perussuomalainen puolue on tähän asti halunnut näyttäytyä kristinuskoa kunnioittavana puolueena, mikä on toiminut vastavoimana ajan ultraliberaaleille virtauksille. Mahtaako tämä painotus nyt heikentyä puolueessa?

4 kommenttia:

Heikki Honkala kirjoitti...

Oletteko Turuset kakkosjaksossa? Siinä ollaan Jyväskylässäkin.

Perhe Turunen kirjoitti...

Kyllä ollaan. Oltiin ykkösjaksossakin. Ja tänään sunnuntaina 18.45. Minä joka kirjoitan olen Leena Ruotonen, myös entinen lymfoomapotilas (DLBCL). Perhe Ruotonen tulee siitä ohjelmasta, käytän samaa puhelinta ja googlea kuin kuvattaessa. Leo Turunen on kumppanini.

Perhe Turunen kirjoitti...

Siis Perhe Turunen tietysti...

Perhe Turunen kirjoitti...

Olen seurannut sinun blogiasi ja hienosti kirjoitat ja olet kyllä onnenpekka kun olet noin hyvin selviytynyt kahdesta taistelusta. Minullakin kävi hyvä tuuri, toisin kuin vaikkapa nuorella tuttavallani, joka jokunen viikko sitten kuoli aggressiivisen b-solulymfooman uusimiseen. Tuntui ikävältä kun 35-vuotiaalle nuorelle ei voitu tehdä mitään. Siinä telkkariohjelmassa osassa 4 muuten mainitsen lyhyesti syövän sairastamisesta.