Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

torstai 20. heinäkuuta 2017

Rengasmatkalla



Automme kesärenkaat ovat alkaneet tulla matkansa päähän. Helsingin kaltaisessa väkikeskittymässä on kuluttaja vahvoilla tällaisessa tilanteessa. Rengasliikkeitä on paljon ja niitä löytyy läheltä. Verkon avulla tiedonhankinta on helppoa.

Googlaamalla "autonrenkaat" ja "herttoniemi" pääsen hetkessä tutkimaan kartalta, missä alan liikkeitä on. Näillä nurkilla niitä on, koska on paljon autoliikkeitäkin.

Olen soittanut kahteen  Ensimmäisestä sain pian hinnan rengasmerkille, joka ei sanonut minulle juuri mitään. Kun veljeni sattuu olemaan automies, kysyin tietysti häneltä neuvoja. Tämän liikkeen merkki ei tainnut sytyttää konsulttiani. Olen soittanut myös Vehoon. En saanut hintoja, koska en osannut kertoa rengaskokoamme. Kuulin että asennus onnistuisi noin kahden viikon sisällä.

Vaimoni oli sopinut tälle päivälle menon Itikseen. Lupasin käyttää häntä siellä ja minulle jäisi odotusaikaa noin tunnin verran, sopivasti pieneen rengaskatselmukseen.

Googlen karttasovelluksessa on mainio ominaisuus. Siihen voi antaa palautetta yrityksistä ja niitä näytään annettavan. Ennen lähtöä kuvasin kännykkääni kolmen yrityksen sijaintitiedot. Kartalta pääsee myös helposti vierailemaan yritysten omilla sivuilla.

Jätettyäni vaimoni Itikseen ajoin Roihikseen, jossa on Euroreifen-niminen yritys. Olin todennut, että heillä on tarjolla muiden muassa Hankook-renkaita, joiden pitäisi olla keskihyvää kastia. Kartalle heistä on kahdeksan henkilöä antanut arvion ja keskiarvo on 4,9/5.

Liike on juuri sen näköinen kuin rengasliikkeet ovat ennen olleet, mutta meininki on hyvä. Rakennus on varmaan alunperin huoltoasema. Sain myymälän tädiltä nopeasti hintoja erilaatuisille vaihtoehdoille. Tuntuivat kohtuullisilta. Kohta ilmaantui isäntäkin paikalle. Hän vaikutti henkilöltä, joka tietää renkaista kaiken.

Ihmettelin, että oikeasta takarengas tuntuu tyhjentyvän nopeasti, mutta silti autoa voi ajaa. Isäntä totesi heti, että rengas onkin tyhjä. Kerroin, että olemme lähdössä viikoksi Turun saaristoon. Hän arveli, että renkaassa naula ja kehotti ajamaan auton sisään niin rengas voitaisiin paikata heti.

Verstaassa oleva kaveri irroitti pyörän ja alkoi tutkia sitä. Selvää reikää ei löytynyt. Painetta oli  jäljellä kilon verran. Mies sanoi, että pannaan kaikkiin kaksi ja puoli kiloa ja huomenna voisin tulla uudestaan. Lupasin tulla.

Minusta tuntui, ettei minun tarvitse enää mennä muualle. Aikaa kuitenkin oli vielä, joten päätin ainakin käydä ainakin Roihupellon Renkaan ohi. Yritys on siellä, mihin nimikin viittaa. Googlen karttasovellukseen on 39 ihmistä käynyt antamassa arvion tälle liikkeelle. Keskiarvo on 4,7/5.

Ajoin sisäpihalle ja päätin käydä sisällä. Liike näytti edustavalta sekä ulkoa että sisältä. Sain hinnat parille rengasmerkille. Premium-merkkiset kuulostivat kalliilta.


Ajoin Itiksen Hansasillan alle, jossa vaimoni jo odottelikin. Taidan käydä huomenna Roihiksessa. Sikäläisessä liikkeessä on jotakin samantapaista viehätystä kuin Tähti-baarissa. Saatan laitattaa siellä uudet renkaat alle, jos kohtuullisen hyvät löytyvät suoraan hyllystä.

Onkohan nuo karttasovelluksen arviot yhtä keinotekoisia kuin Facebookin tykkäykset. Ainakin minua vieroksuttaa saada kutsuja tulla tykkäämään milloin mitäkin sivua.

Juttelin illalla velimiehen kanssa. Kuulin, että renkaiden laatu vaikuttaa polttoaineen kulutukseen. Paremmat rullaavat sujuvammin. Tuskin kannattaa ostaa hintaa.


5 kommenttia:

Maija kirjoitti...

Mun pitäisi myös ostaa uudet talvirenkaat, sillä aikaisemmissa oli ohjauskulmien säädöt miten sattuu ja renkaat kuluivat epätasaisesti. Mä myös huomasin, että tarjontaa myös täällä Turun seudulla renkaista on runsaasti, että varmasti löytyy jotkut hyvään hintaan. Toivottavasti löytyi sopivat renkaat teidän autoonne!

Antero kirjoitti...

En tuota ole itse edes kuullutkaan, että renkaiden laatu vaikuttaa polttoaineen kulutukseen. No nytpä tiedän. Piti tuossa vaihtaa etupyörään laakeri, kun tuntu että renkaat kuluu. Vaihto onneksi onnistui nopeasti.

Heikki Honkala kirjoitti...

Oikein hyvät renkaat löytyivät ja palvelu oli erinomaista. Nyt asummekin Turussa. Talvi- ja kesärenkaiden vaihdosta on jo kokemusta täällä saatu.

Hienoa, että laakerin vaihto sujui sutjakasti.

cecilia kirjoitti...

Meidän pitäisi myös tässä keväällä käydä rengasliikkeessä hankkimassa uudet kesärenkaat. On myös niin kuluneet jo nuo nykyiset, että viime kesänä kun vaihdoimme talvirenkaat, päätimme että samat kesärenkaat ei enää toista vuotta kestä.

Heikki Honkala kirjoitti...

Me ajoimme tällä kertaa omalla autolla tänne Etelä-Ranskaan talvisydäntä viettämään. Piti hommata kitkarenkaat.