Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

sunnuntai 9. heinäkuuta 2017

Myynkö sieluni?

Google houkuttelee minua antamaan blogini mainosalustaksi.

Hyviä uutisia! Voit rekisteröityä AdSenseen muita helpommin ja nopeammin."Arviomme mukaan voisit ansaita jopa 12,41 € kuukaudessa*. Jo miljoonat bloggarit ansaitsevat rahaa AdSensen avulla. Liity sinäkin mukaan."

Googlen järjestelmät seuraavat varmasti bloggareiden sivulatausmääriä ja algoritmit laukaisevat tarvittaessa tällaisia ehdotuksia.

Olen nähnyt jossakin blogissa mainoksen, jollaista en haluaisi omalle sivulleni. Pikaisella tutkimisella sain selville, että voisin ainakin poistaa mainoksen, josta en pidä. Google kohdistaa mainokset blogiin muun muassa sen sisällön mukaan. Ainakin teoriassa mainokset olisivat aiheiltaan lukijoitani kiinnostavia. Mahdollisesti voin sulkea pois toimialat, joita en halua sivuillani mainostettavan.

Entisenä markkinoinnin opettajana ymmärrän mainonnan ja muun näkyvyyden merkityksen ja tarpeellisuuden yrityksen menestymisen kannalta.

Googlen houkutustekstin perusteella kyse ei ole kovin merkityksellisestä ansaintamahdollisuudesta. Luultavasti joutuisin näkemään jonkin verran vaivaa ainakin toteutuvan mainonnan valvomisessa.

Sinänsä olisi kiinnostavaa tutustua sisältä päin näihin modernin markkinoinnin työvälineisiin.

En haluaisi rahan pääsevän ohjaamaan kirjoittamistani. On tietysti mieluisaa kirjoittaa siten, että teksteilläni on lukijoita. Haluan kuitenkin säilyttää vapauteni.

Olen saanut pari kolme ehdotusta siitä, että kirjoittaisin jostakin kaupallisesta tuotteesta ja saisin jonkinlaisen korvauksen. En ole suostunut. Arvostan omaa toimintavapauttani.

On aivan ok pitää ansaintalogiikkaan perustuvia sivustoja, kunhan sisällöt ovat hyväksyttäviä. Se vain ei ole tämän blogini juttu paitsi siltä osin, että julkaisen täällä kuvia teoksistani.

Ei kommentteja: