Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

maanantai 6. toukokuuta 2019

Näin matkailijat lentokoneista juniin

Nyt kun ihmiset pitäisi saada lentokoneista juniin, pitää lisätä junien houkuttelevuutta. Matka vaikkapa  Pohjolasta Etelä-Eurooppaan sujuu mukavasti, kunhan junista tehdään entistä viihtyisämpiä.

Nyt junatehtailijat ja rautatieyhtiöt suunnittelemaan junia, joissa lomailun voi aloittaa heti, kun on noussut vaunuun. Tehtäköön makuuvaunujen sängyistä niin houkuttelevia, että matkailijaa alkaa nukuttaa jo sellaisen nähdessään. Jokaisessa makuuvaunussa on muutama kylpyhuone, jossa voi käydä vaahtokylvyssä ennen illallista ja nukkumaanmenoa.

Kunnon junassa on tietenkin sauna ja uima-allas. On myös aurinkohuone, jossa voi lekotella uima-asussa nauttien solarium-valosta. Jos jäsenet tuntuvat jäykiltä, voi antaa hierojan viritellä ne vetreiksi. Jos lapsilla käy aika pitkäksi, heidän kanssaan voidaan mennä Hop-Lop -vaunuun tai sen naapurivaunuun katsomaan taikuriesitystä. Junassa on tietenkin myös akvaario- ja terraario-osasto.

Junamaailmavaunussa voi käydä selvittämässä kaiken sen, minkä haluaa tietää maailman junista, rautateistä, asemista ja niiden historiasta. Vaunussa on tietenkin myös upea leikkijunarata kaikkine hienouksineen.

Jos haluaa vihdoinkin lukea rauhassa sen Rikoksen ja rangaistuksen tai Anna Kareninan, voi ladata jomman kumman tai jonkin muun kiinnostavan kirjan matkan ajaksi ilmaiseksi junayhtiön e-kirjastosta.

Nälkänsä voi sammuttaa jossakin junan useasta keskenään erilaisesta ravintolasta. Kuntoa voi hoitaa junan gym-vaunussa.

Jos haluaa nauttia maisemista, voi nousta vaunun ylimpään kerrokseen, jossa on lasiseinät ja -katto. Yöllä sinne voi mennä ihailemaan tähtitaivasta.

Junassa on useita loungeja, joihin voi mennä istumaan miellyttäviin nojatuoleihin ja juttelemaan matkakumppanien kanssa.

Junassa on myös harrastusvaunu, johon voi mennä nikkaroimaan, maalaamaan tauluja tai ompelemaan.

Pitkät kävelymatkat vaunusta toiseen vältetään sillä, että junista tehdään monikerroksisia.

Jos kaikesta huolimatta olo tuntuu ahdistuneelta, voi käydä juttelemassa junaterapeutin kanssa.

Kun pääsee perille, voi ruveta odottamaan kiehtovaa paluumatkaa.


3 kommenttia:

Rainer Kukko kirjoitti...

Olen heti valmis astumaan tuollaiseen junaan😊

Heikki Honkala kirjoitti...

Hienoa Rainer! Lupaan tarjota sinulle matkan Turusta Saloon ja takaisin, kun palvelu toimii tuollaisena.

Rainer Kukko kirjoitti...

Asia sovittu 👍