Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

perjantai 31. toukokuuta 2019

Vaikuttaa lupaavalta

Olen ottanut BookBeatin koekäyttöön. Kyse on palvelusta, jolla voin kuunnella tai lukea E-kirjoja kiinteällä kuukausihinnalla. En tiedä, onko BookBeat paras tai edullisin tarjolla olevista palveluista. Joku sanoi, että kaikissa on samat kirjat.

Nyt voin kuunnella kirjoja kulkiessani kaupungilla, ajaessani autoa tai lenkkeillessäni. Ainakin alku vaikuttaa lupaavalta. Ehkä ihminen onkin luotu kuuntelemaan eikä lukemaan. Menossa on toinen kirja, joka on Riku Korhosen "Emme enää usko pahaan".

Ensimmäinen lukemani eepos oli minulla lainassa kirjastosta, mutta luin sen korvieni kautta. Perinteinen lukeminen vaatii keskittymistä vain siihen, korvilla voi lukea muun puuhan ohessa.

Kirjoja on runsaasti, mutta ei alkuunkaan niin paljon kuin Turun kirjastossa. Valitseminen vie aikansa. Osa on vain luettavassa muodossa. Kännykän ruutu ei innosta lukemaan.

Korhosen kirja ei tunnu miltään maailman kirjallisuudelta, mutta hauska tuota on kuunnella, kun tapahtumat sijoittuvat Turkuun, osa jopa meidän nurkille.

Saa nähdä, kuinka pitkään riittää kiinnostavaa kuunneltavaa. Toisaalta palvelun avulla saattaa tulla tutustuneeksi sellaisiin teoksiin, jotka eivät paperisina sattuisi käteen.


3 kommenttia:

Rainer Kukko kirjoitti...

Olen itsekin ajatellut kokeilla,mutta on siinä oma viehätyksensä ,kun lukee ihan tavallista kirjaa. Tilasin aiemmin Turun Sanomia digilehtenä,mutta aika nopeasti päädyin takaisin paperiseen versioon.

Heikki Honkala kirjoitti...

Kannattaa kokeilla Rainer. Minusta tuntuu, että tulen "lukeneeksi" enemmän. Toki perinteisen käyttöliittymän kirjoissa on oma hohtonsa. Meille tulee TS digitaalisena, mutta aika usein jää lukematta. Paperihesaria luen. HS on niin ylivoimainen turkulaiseen verrattuna, että en osaa siitä luopua.

Rainer Kukko kirjoitti...

Olen huomannut saman ,että Hesari parempi ja paljon laajemmin juttuja. Turun Sanomissa paljon lähinnä paikallisuutisia.