Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

lauantai 14. tammikuuta 2023

Erikoinen roomalaiskatolinen kirkko

 Tässä päivänä muutamana huomasin merkillisen rakennelman erään talon katolla. Kirkkohan se on selvästi. Kellotorni ylhäällä. Kävin silloinkin vilkaisemassa portaalia, mutta eilen vaimon kanssa kävelyllä tulimme paikalle yhdessä. Mietin miksi nämä kaksi kirkkoa ovat aika pienen matkan päässä toisistaan. Edustavatko ne eri suuntauksia?
Portaikkosyvennyksessä on tällainen elementti. Porrastasanteella kohtasimme vanhan miehen, jolla oli risti kaulassa. Hän osoitti eleellä, että sisäänkin voi tulla. Sitten sisään. 

Kysyin häneltä näistä kahdesta kirkosta. Samaa kuuluivat olevan. Vanhoja roomalaiskatolisia kirkkoja on niin paljon, että ei tule heti mieleen, että on niitä modernimpiakin. Turussakin on sellainen. 

Tämä muistuttaa hieman rauhanyhdistyksiä. 
Pieni kappeli. Lasimaalaus näyttää olevan portaikkoelementin sisäpuoli. Kirkkoon alkoi pikkuhiljaa saapua kuorolaisia. Hän saattaa olla kanttori.Dons = lahjoituksia
Cierges = kynttilöitä
Eglise = kirkkoCros de Cagnesin seurakunnan satavuotisjuhlavuonna vihittiin 28. toukokuuta 1977 Notre Dame de la Mer -kirkko. 

Jos tulkitsen oikein, paikalla on ollut silloinen paavi Paavali VI ja kymmenen vuotta myöhemmin Johannes Paavali II. 

Kirkko näyttää ulkoapäin sellaiselta, jollainen oltaisiin voitu rakentaa Suomessakin 70-luvulla. Tästä voinee mennä katolisen avustusjärjestö Caritaksen pakeille. Sitten kotiin.Ei kommentteja: