Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

tiistai 10. tammikuuta 2023

Lähdetkö taas mukaan kävelylle?
Lähdin tänään pohjoiseen eli sisämaahan, mikä tiesi nousemista. Tuolta tulin. 

Se joka jaksaa kuvasarjan loppuun saakka, saa palkinnon. 

Sittemmin kaarrottelin vasempaan ja tulin paikkaan, jossa kuvataiteilja Auguste Renoir vietti viimeiset vuotensa. Museona toimiva paikka on minulle tuttu ennestään ja tällä kertaa tyydyin pysyttelemään alueen ulkopuolella. Hiljaiselta näytti. Saattoi olla siestan aika. Palasin takaisin toista kautta. 
Taas valtatie A8:n yli, mutta eri kohdasta.
 


Aitojen takana asuvat. Tuntuu kuin täkäläiset nostaisivat kädet eteensä ja viestivät, että älkää tulko, me haluamme olle rauhassa. Täällä näyttää tavallisemmalta.Tämä oli jo toinen kissa, jonka näin tällä reissulla, tai sitten se sama ehti tännekin.Taustalla näkyy vanha kaupunki.Yhä ylöspäin ... 


Tästä oikealle ...... ja tästä vasemmalle.


Polttaa, polttaa ...

Chemin Renoir kaipaisi pientä laittoa ...Siellä se on. 

Tässä on pääportti.


Lähdin katua alaspäin. 
Passage Renoir, jolle poikkesin ei ole kovin mahtipontinen kujanen sekään. Museoalueen vieressä oleva Chemin des Collettes olisi komeampi, mutta jostakin syystä eivät ole raskineet sitä nimetä taiteilijamme mukaan. 
Tuo pylväs taitaa olla melkein minun ikäiseni.Passage Renoirin loppupää.Tuo kupu näyttää tutulta. Tämän kuvun olen nähnyt ennenkin. Puiston takana on La Cagne -joki, jota olenkin käynyt jo katsomassa. 

Jatkoin tuttua reittiä kotiin päin. 


No ketäs siinä on. Ystävämme ja kämppäkaverimme tulivat vastaan. Vaimoni oli antanut asiakseni ostaa peilin ja pinsetit. Tarkoitusta saatte arvailla itse. Tutusta paikasta löytyi. Tuttu näky 'Ranskassa. Ukkoja petankin parissa. 


Ja tässä lukijapalkinto: Vuodelta 2015 olevan blogijuttuni Pittoreski taiteilijakylä Biot, lasinpuhaltamo sekä Légerin ja Renoirin museot lopussa on runsaasti kuvia Renoirin museosta ja sen ympäriltä. 


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos hauskasta kävelyretkestä vaihtelevissa maisemissa.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos! Näitä on kiva lukea. Millaista lämpöä siellä on? Takkikelit kuitenkin ilmeisesti.

Heikki Honkala kirjoitti...

Kiitos palautteistanne anonyymit! Tällä hetkellä on 14 astetta. Huomiseksi luvassa enemmän. Toppatakki on aika sopiva, mutta kyllä jotkut uivatkin meressä.