Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

maanantai 16. tammikuuta 2023

Yhä ökympää

 Toissapäiväisen kävelyn aluksi käväisin Merikeskuksen aallonmurtajalla. Majapaikkamme on kuvassa äärimmäisenä oikealla. Google Maps -kaappauksessa näkyy oikealla rannassa naapurissamme oleva Cagnes-sur-Merin Merikeskus, siitä vasemmalle Saint-Lauret-du-Varin puolella oleva iso satama-alue, sitten uimarantaa, kauppakeskus Cap 3000, Var-joki ja Nizzan lentokenttää. 

Tervetuloa mukaan näihin maisemiin!Kaksi menninkäistä. Merikeskukselta tuohon suuntaan. Cagnes-sur-Merin ja Saint-Laurent-du-Varin rajalle on meiltä alle kilometrin matka. 

Onkohan rantaan haluttu tehdä tuollainen monttu rajan merkiksi?

Heti kuntarajan takana on sikäläinen Office de Tourisme.Trendy on pikku kauppakeskuksen tapainen tai jokin siinä oleva liike.Satama 


Satamapäällikön toimisto
Sukellluskoulu


Järeät tuupparit sukeltajaveneessä.


Miten päin wannabe-sukeltajat oikein istuvat kyydissä?

Voi kuinka pikkuinen! 


Kun oppilas ja opettaja ovat kyydissä, vene lienee täynnä?Tuolla on kaikkein ökyimmät paatit talvisäilössa
.
Monacolaisten alue on erikseen aidattu muusta satama-alueesta.
 Idässä häämöttää kauppakeskus Cap 3000, johon väitin en koskaan uudestaan meneväni. Saa nähdä miten käy. 
Sataman ja biitsin kainalossa on jonkinlainen viidakkoravintola.Pitkän uimarannan taustalla on lukemattomia ravintoloita.Tähän on yritetty saada korkeammalla olevan talven tunnelmaa. 
Tämä selvä! Uskotaan. 

Kohti lentokenttää.Cap 3000Nizzan lentokenttä


Saint-Laurent-du-Var lienee saanut osittain nimensä tästä Var-joesta, joka kuitenkin on Nizzan puolella. Var-joen suuRannan ulkopuolelta. Jostakin syystä nurmikko näyttää vihreämmältä tämän naapurikunnan puolella. 

Cagnes-sur-Merissä on noin 50.000 ja Saint-Laurent-du-Varissa vain noin 30.000 asukasta. Vaimo oli kuvannut iltataivasta majapaikasta.

Au revoir
Ei kommentteja: