Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

keskiviikko 18. tammikuuta 2023

Surumielisiä näkymiä

 Aloitin toissapäiväisen kävelyretkeni menemällä aukiolle, jossa on Casino-kauppa ja "de Gaulle" -puistikko (kuvassa vasemmalla). Tämän  risteysalueeen läpi kulkee itä-länsisuuntaisesti Avenue de Nice. Toimitin pienen asian ja jatkoin kyseistä tietä itään.

Huomasin tulleeni kuvanneeksi tällä kierroksella enimmäkseen katoavaa maailmaa.Tulin ajatelleeksi ajankulua ja maisemien muutosta sen mukana. Näillä nurkilla on uutta ja vanhaa rakennuskantaa sekaisin. Moni vanha talo seisoo hylättynä odottamassa kohtaloaan, joka lienee purkaminen.

Vanhat elämän jäljet poistuvat. Tämäkin alue tulee olemaan täynnä uusia kerros- ja yksityistaloja. Nyt täällä erottaa vielä erottaa, millaista täällä on ollut.

Tulee päivä, jolloin seudun luonne on aivan toinen.

Minua koskettaa syvästi tämä menneen katoaminen. Se liittyy jotenkin omaan kuolevaisuuteeni. Minä olen elänyt maailmassa, joka vääjäämättä muuttuu.

Elin merkittävän osan nuoruuttani Nurmijärven kirkonkylässä. Nykyään siellä asuu harvoja poikkeuksia lukuunottamatta aivan eri ihmiset kuin silloin ennen. Taannoisen kouluni opettajakunta on kokonaan vaihtunut. Joitakin aikalaisieni ikätovereiden lastenlapsia saattaa olla oppilaiden joukossa.

 Maisema on muuttunut, mutta vanhaakin vielä erottaa.   
Cros de Canges on pienseutu, jossa nyt olemme. Kuten ylin viitta kertoo, se on ollut kalastajakylä. Monissa kuvissani näkyvä pieni kirkko - Eglise St Pierre - lienee rakennettu palvelemaan kyläläisiä.Koulu näyttää aika isolta kalastajakylän oppilaitokseksi. Eglise St Pierre siellä takana.Tyttöjen sisäänkäynti. Vieläköhän käytäntö tällainen?
Hylätty taloTässä vanhassa talossa on myyty joskus siemeniä. Nizzan valtakatu päättyy, vaikka ei olla vielä Nizzassa.  Tuosta alkaa Route Des Vespins. Matka jatkuu taas tilapäisen kotikaupungin puolelta Saint-Laurent-du-Variin. Alaikkunat tässäkin muurattu umpeen. Kaupungit ja kylät kukkivat

Luonnon kaupunki

Videovalvottu kunta

Paikallispoliisi
Puh 04 92 12 42 22


Mitähän tuohon sanoisi?
Tällä tontilla voisi olla ottajia.Nukahtava huoltoasema?

Ettäkö maanantaisin vain kiinni?Nizzan suuntaan
Vanhojen huonekalujen entisöijä ei ole tainnut löytää jatkajaa uralleen.Täällä on vielä ainakin jonkin verran elämää, vaikka onkin vanhaa.


Kuin silloin ennen.
Täällä on joskus myyty jyviä ja rehua.Täällä tehdään vanhasta uutta vanhaa.


Lada Niva 
Maisema uusiutuu, se on elämän laki.Reittejä riittää, mutta yksi auto on pysäköity jalkakäytävälle.Mikä tämä on ollut?
Sisällä on tällaista.

Kaunis kuva, vai mitä?Täkäläinen romppari käyttää tarkoin pihapiirinsä. 


Rompparin päärakennus (?) on saanut pyytämättä dekoraatiota. 
Taiteellisia poimintoja?Kohta tuonne. Huomaa oikea reuna.Nizza pilkottaa.Poikkesin väylältä eteläpuolelle.Tuolta pääsisin pohjoiseen.


Mutta tuolta mennään etelään rannan suuntaan. Tällä puolen tunnelia näyttää modernimmalta. 

Rannassa oli vastassa vaikuttava näky. Oli navakka tuuli ja merellä surffaajia ja leijalautailijoita. Valo- ja videokuvauksellista!

Valitettavasti kännykästäni oli loppunut virta.


Au revoir


Ei kommentteja: