Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

torstai 24. elokuuta 2023

Olen nähnyt ufon

 

Kuva Roger Casco Herrera Pixabaystä

... tai sellaiselta se ainakin näytti. Usko tai älä.

No minäpä kerron. Elettiin 60-70 -lukua. Kotimme lähettyvillä asui herra S. Hänen sanottiin olevan lääkärin poika. Hänellä tuntui olevan aikaa ja hän ajeli kylillä vaihteettomalla miesten pyörällä. 

Tieto saattoi olla peräisin kyseiseltä naapuriltamme. En muista, mutta osasimme mennä tyttöystäväni (ehkä jo vaimoni) kanssa erään Räsäsen pihalle Perttulantien varteen. Paikalla ei ollut ketään, mutta saimme ihmetellä pihapiirissä olevaa lentävältä lautaselta näyttävää esinettä. 


Tällainen se suunnilleen oli:



Kuva 
OpenClipart-Vectors Pixabaystä

Kovin iso se ei ollut. Ehkä 3-4 metriä halkaisijaltaan. Lasinen tai pleksinen kupu päällä kuten kuvassa. Ohjaamossa oli tilaa yhdelle henkilölle. Istuimeksi oli lentäjälle tuotu tavallinen puinen keittiötuoli. 

Ennen tai jälkeen retkemme kuulin herra S:ltä, että kyllä Räsänen on ollut mukana lentävällä lautasella, mutta "eivät ne hänelle sitä voimaa anna". Tarkoitti varmaan Räsäsen omaa ufoa. 

Nämä muistot tulivat mieleeni, kun kuuntelin eilen Kulttuuriykkösen keskustelua aiheesta   "USA:n puolustusvoimien UFO-kuulemiset innostavat salaliittoteoreetikoita, mutta mitä havainnot merkitsevät?"

Keskustelijoina olivat toimittajan seurana Esko Valtaoja, uskontotieteilijä Jaakko Närvä ja havaintopsykologi Jukka Häkkinen. 

Keskustelun lopputulema oli, että hömppää on ollut ja on edelleen. 

Nurmijärvellä ja muuallakin vaikutti aikoinaan oikea ufo-kuume. Oli oikein asiaankuuluva kerhokin - Nurmijärven interplanetaaarinen seura r.y. Tuskin toimii enää. Markku Jalava oli lukiolaisena mukana kerhossa ja muistelee toimintaa artikkelissaan "Kun Nurmijärvelläkin tutkittiin ufoja". Kuulostaa tavanomaiselta kerhoilulta: asiantuntijaluentoja, havainnointia ja kuukausittaisia kokoontumisia. 

Alan harrastajilla oli oma lehtikin. Täällä voit tutustua Ufoajan vuoden 1972 ensimmäiseen numeroon. Voin sanoa, että on vaikuttava julkaisu.   

Mutta entä Räsänen ja hänen lentävä lautasensa? Hän oli todella erikoinen tyyppi. Jopa eräs vaimoni sukulainen oli käynyt pyytämässä häneltä apua. Tuskinpa kyseinen ufo koskaan ilmaan nousi. 

Kerron Markus Räsäsestä myöhemmin lisää. 




 

Ei kommentteja: