Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

perjantai 9. kesäkuuta 2017

Taas yksi tuomiopäivä

Olemme saaneet seurata kotoa ilmailunäytöstä, joka esitettiin Kaivopuiston edustalla. Paljailla silmillä näimme kokonaiskuvaa ja netin kautta lähikuvaa. Menivät tosin eri tahtia. Harmi että missasimme Airbusin. Olisi ollut kiva nähdä sellainen lähellä keskustaa.

Kävin aamulla viimeisessä tukikeskustelussa. Sen jälkeen tapasin hematologin .

Kaikki on hyvin. Tämä on uskomatonta. Luuydinnäytteen syväanalyysi puuttuu vielä, mutta se tuskin tuo yllätyksiä.

Sain vapautuksen ruokarajoituksista ja saan matkustaa ulkomaille (paitsi itään) kaupunkikohteisiin. Kortisonilääkitys lopetetaan, mikä saattaa helpottaa nukahtamista. Jipii! Voimme viettää talvea Etelä-Euroopassa.

Kontrollit harvenevat. Seuraava hematologitapaaminen tapahtuu elokuussa Meikussa, sitten seuranta siirtyy Turkuun.

Sain lääkärin tapaamisen jälkeen kaksi vauvarokotusta ja sitten siirryin päiväsairaalaan saamaan Zometa-tiputuksen. Oli mukava jutella tutun hoitajan kanssa, joka on siirtynyt 7A-osastolta päiväsairaalaan.

Täytän tänään yhden vuoden, sillä sain siirteen tasan vuosi sitten. Tästä näet, miten operaatio sujui. Kun silmäilin tuota tekstiä, huomasin, miten yksityiskohdat unohtuvat. Siirteen saamisen jälkeen alettiin odottaa, että jäljellä olevat omat leukosyyttini tuhoutuvat ja saadut kantasolualkiot alkavat nostaa päätään.










12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mahtavaa!!!!!!

Anonyymi kirjoitti...

Onnea hyvistä uutisista! Vieläkö "sandiumia" (siis sitä suuhun ruiskutettavaa hylkimisenestolääkettä) pitää ottaa?

Unknown kirjoitti...

Onneksi olkoon hyvistä uutisista!

Heikki Honkala kirjoitti...

Kiitos!

Heikki Honkala kirjoitti...

Joo, sandimmunia otetaan edelleen. Ilmeisesti tiputetaan yksi kerrallaan.

Heikki Honkala kirjoitti...

Kiitos Turuset!

Unknown kirjoitti...

Me ollaan ne jyväskyläläiset, jotka esiintyvät Kansan liike - ohjelmassa Yle 1 sunnuntaisin klo 18.45. Näkyy myös Yle areenassa.

Unknown kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Unknown kirjoitti...

Yhteisiä tuttuja meillä on Olli ja Telle.

Heikki Honkala kirjoitti...

Kävin katsomassa ensimmäisen ohjelman alkua sarjasta. En vielä tunnistanut teitä. Tärkeä aihe sarjassa. Terveisiä Ollille ja Tellulle, jos näette. Täytyypä katsoa lisää sarjaa.

Laulava aurinko kirjoitti...

Aivan mahtavaa! Onnea 1v päivälle ja jatkoon muutenkin! Minulla heinäkuussa edessä autologinen siirto, jännittää, mutta on ihana lukea blogiasi ja kuulla, miten kaikki voi mennä ihan hyvinkin. Eessä siis myöhemmin tuo allogeeninenkin, mutta otetaan nyt yksi päivä kerrallaan!

Heikki Honkala kirjoitti...

Kiitos Laulava aurinko! Ai sinulle tehdään molemmat siirot. Mukavaa että saat tukea blogistani. Joo, tähän hetkeen kannattaa keskittyä.