Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

maanantai 28. marraskuuta 2016

Gigantin vastaantulo

Sain viime viikolla Gigantilta ehdotuksen koneen vaihtamiseksi. Jostakin syystä viesti, jossa oli linkki vaihtoehtoisiin koneisiin, on kadonnut sähköpostistani. Sellaista on tapahtunut ennenkin. Ensimmäinen epäilty olen minä itse, mutta viestiä ei näy roskakorissakaan. Sain Facebook-kommentin eräältä, joka kokee samoin. Miksi iCloud söisi viestejä?

Minulla oli soittopyyntö vetämässä Gigantissa. Tänään sieltä soitti henkilö, jonka kanssa teimme alkuperäiset kaupat. Hän oli saanut taustatietoa tilanteestamme. Hän kertoi, että laitteemme voidaan vaihtaa ilman lisäkustannuksia.

Olimme Hakaniemessä. Sovimme, että tulemme Giganttiin noin tunnin päästä. Pörräsimme Hakaniemen hallissa ja lähdimme sitten Itikseen. Olin kysellyt hallissa olevasta kahvilasta ja ravintolasta kofeiinitonta cappuccinoa, mutta ei ollut. Ostin eräästä myymälästä, joka kutsui itseään nostalgisesti siirtomaatavaraliikkeeksi, kofeiinitonta espressoa jauheena. Hallissa on omanlainen tunnelmansa. Ostokset ovat pieniä, mutta kate niissä on varmaan kunnossa. Kyse on oikeastaan elämyksistä.





Tässä talossa asunut maailmanhistoriaan kuuluva henkilö oli julma mies.


Tällä voi ottaa jalkakylpyjä

Gigantissa minulle tarjottiin kahvia ja sain kofeiinitonta espressoa. Liikkeessä oli kahviautomaatin esittelijä. Voisihan sellaista laitetta harkita.

Gigantin myyjä ehdotti, että ottaisimme pesukoneemme tilalle LG:n, joka oli samanhintainen kuin Candykin olisi ollut korkkaamattomana. Se oli hyvä ehdotus, koska saisimme paketista koneen, klommoisen hinnalla. Emmimme merkkiä. Kysyin Elektroluxia ja AEG:tä. Ne ovat kumpikin saman firman tuotteita. Elektrolux-vaihtoehto löytyi, mutta se oli viisi kymppiä kalliimpi kuin LG eikä vaihtaminen siihen kävisi ilman lisärahaa. Myyjä piti LG-mallia parempana. Peruste oli hyvä. Älgeessä kone pyörittää suoraan rumpua kun taas Elektroluxissa vääntö siirtyy hihnan avulla Edellinen kuulostaa kestävämmältä.

Päädyimme Eletroluxiin. Huollon kaveri piti sitä ja Aaeegeetä muita parempana. Edellinen koneemme oli Elektrolux ja kesti viisitoista vuotta.

Tältä pesukoneet näyttävät

Nyt kauppa tuntuu hyvältä. Saamme uuden, klommottoman koneen alennuksella. Maksoin erotuksen. Toimitus on noin viikon päästä.

Tässä voi ladata kännykkänsä











2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Gigantti on järkälemäinen ketju, mutta palvelu pelaa. Heti ovella. Tuli todistetuksi tänään kun hankimme uuden tietsikan. Power avasi tänään täällä Oulussa. Tunnin odottelun jälkeen jälkeen nostimme kytkintä. Eikä edes väkeä ollut nimeksikään. Missä oli myyjät? Yhden näimme, mutta tuntui kertovan kuulumisiaan ilmeisesti kauppaan tulleelle tuttavalleen.

Heikki Honkala kirjoitti...

Hyvä että saitte tietsikkahankinnan sujuvasti hoidetuksi. Kai se on kuluttajan kannalta hyvä, että Power on tullut ja pitää kilpailijat vireessä. Aika nololta tosin kuulostaa aloitus siellä Oulussa. Kun kävin Stockan alakerrassa Powerissa, luulin, että se on Stockan osasto. Sain palvelua, mutta kysymäni tuote oli sen verran harvinainen ettei heillä ollut.