Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Minulla on käänteishyljintää

Tapasin lääkärin tänään Meikussa. Hän tutki minut perusteellisesti. Ihoni on kuiva joistakin paikoista. Näppylät ja kutiaminen eivät kuitenkaan johdu siitä. Myöskään saamani influenssa rokotus ei ole syyllinen.

Oireeni ovat käänteishyljintää. Minulle kerrottiin, että tällainen lievä krooninen käänteishyljintä on itse asiassa hyvä asia. Se osoittaa, uusi vereni pystyy taistelemaan syöpäsoluja vastaan.




Kysyin onko saamani influenssarokotus mahdollisesti aiheuttanut hyljintäreaktion. Ei kuulemma. Hoitaja tosin piti yhteyttä mahdollisena.

Hematologi pyysi myös toisen lääkärin vilkaisemaan ihoani. Tämä piti selvänä, että kyse on käänteishyljinnästä.

Hyvä että asiaan liittyy myönteinen puoli. On tämä myös takaisku, koska Sandimmun-annokseni nousee 80 prosentilla. Sen lisäksi sain kortisoonilääkityksen, mitä en haluaisi. No, otettava on.

Sandimmunia oltiin jo ajamassa alas. Pelkään että uusi annostus haittaa nukahtamiskehitystäni. Kortisoni tunnetusti haittaa nukkumista. Lääkärin mukaan saamani annos on pieni. Saa nähdä, miten äijän käy.

Kortisonilääkitys otetaan aamuisin. Taidan aloittaa vasta huommenna, jotta ensi yön uneni eivät häiriinny.

Elän yhä kroonisen käänteishyljinnän jaksoa (kuukaudet 4-6 siirteen saamisen jälkeen). Näiden oireiden kanssa voin elää. Jos ne eivät ole kadonneet viikon päästä, soitan Meikkuun. Toivottavasti mitään pahempaa ei ilmaannu.


Erään Meikun käytävissä näkemäni vanhan miehen asukokonaisuus oli klassikko, jollaista harvoin enää näkee. Hänellä oli lapikkaat, pussihousut, ruskea nahkapusakka ja vaalea karvalakki.


Vesen nilkkani on kipeytynyt. Olen käyttänyt tänään kävelykeppiä. Nyt se ei ollut lupsakka lisä olemukseeni, koska kulkemiseni näyttää vaivalloiselta. Eilen pärjäsin kävelyllä oikein hyvin. Vaiva ilmeni eilen, mutta myöhemmin. Nilkkani, luultavasti sama, on vaivannut silloin tällöin viime aikoina, ei pitkää aikaa kerrallaan. Nyt vaiva tuntuu itsepäiseltä. Toivottavasti se ei ole kuluma. Lääkäri jätti asian seurattavaksi.

Blogini laskurin mukaan sivulatauksia on ollut tähän mennessä yli 900.000. Ihmismieli on rakentunut siten, että tällaisessa tilanteessa bloggari haluaa tavoittaa miljoona latausta. Numeromagia ei ole tässä yhteydessä täsmällinen ilmaus, on on tämä jotakin sen tapaista. Miljoona on yhtä hyvä luku kuin mikä muu tahansa. Bloggarin mielestä tosin suuri luku on aina pienempiä parempi. Miljoonanassa on kuusi nollaa. Mitä sitten? Jostakin syystä pidämme pyöreistä luvuista. On teennäistä, että lööppilehti uutisoi, että median tunnetuksi tekemä huutokauppamies täyttää neljäkymmentäseitsemän vuotta.

Pidämme pyöreistä luvuista. Onhan niitä helpompi käyttää kuin muita.

Minä aion jatkaa kijoittamista kunnes miljoona ilmestyy blogini oikeaan palkkiin. Tuskin minä siihen lopetan.


Mitä pidempään elän, sitä vähemmän osaan sanoa elämästä mitään varmaa.

Ei kommentteja: