Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

keskiviikko 27. syyskuuta 2017

Aasinsiltoja

Tämä artikkeli yhdistää aasinsilloin kolme teemaa. Vai pitäisikö puhua yhdestä aasinsillasta, koska liitän aika väkinäisesti ja löyhästi yhden asian alle? Kun luette huomaatte minkä.


Rafael Saifulinin Onnen hevonen seisoo Yliopistonkadun siinä osassa, joka on muutettu kävelykäduksi.

Kuvanveistäjä Saifulin syntyi Neuvostoliitossa, mutta asuu Suomessa. "Saifulin mukaan Onnen hevonen on kaupunkiympäristöön mukautettu satumainen näkemys onnesta", kertoo Turun Sanomat teoksen ilmestymisen jälkeen vuonna 2005.





Teoksen pinnassa on kaikenlaisia esineitä ja keskiaikaisia kilpikuvioita.



Toivottavasti tämänvuotinen Nälkäpäivä-keräys onnistui hyvin.

Onnea toivon tähänkin toimintaan. Huomasin jokin aika sitten tällaisen Turun Forumissa. Kuulostaa fiksulta. Vaatepuun verkkosivuilta selviää, että liike toimii kolmella paikkakunnalla: Järvenpäässä, Tampereella ja Turussa. Ilmeisesti konsepti on hyvä.






Kävimme tänään ensimmäistä kertaa Helsingissä muuttomme jälkeen.

Kun olimme melkein matkamme ensimmäisellä etapilla, vaimoni muisti, että meillä unohtui muutossa kolme matkalaukkua Herttoniemen kotimme kellarivarastoon.

Poikkesimme toisen etapin jälkeen hakemaan ne.

Odotimme uutta omistajaa alapihalla. Hän ilmestyi paikalle kaksi orkideaa mukanaan.

Hän antoi ne meille astioineen päivineen, koska hän on niin onnellinen hänelle myymästämme asunnosta. Olipa yllätys. Lasiastian hän on peräti itse tehnyt. Kiitos yllätyksestä AF. jos satut lukemaan tätä!

Hän vapautti meidät muuttamaan Turkuun ja me teimme hänet hyvin onnelliseksi. Hän odottaa meitä vieraakseen, kunhan on saanut asunnon remontoiduksi. Ei aivan tavanomainen asuntokauppa.

Mitä lentolaukuissamme oli? Yksi oli tyhjä ja kahdessa oli Luverne Oy:n papereita. Kyseistä yritystämme ei ole enää olemassa, joten paperit kansioineen ja pahvikoteloineen ovat kerrätystavaraa.



Aforimi: Kannattaa alkaa varhain vanhaksi, jotta ehtii varmasti nauttia siitä. 

2 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Loistava aforismi :D.

Heikki Honkala kirjoitti...

Kiitos Anne!