Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

keskiviikko 13. syyskuuta 2017

Isänmaa pitää yhä pojastaan huolta

Sain kesällä Meilahden hemapolilla ohjeita muuttomme jälkeisiin kontrollijärjestelyihin. Minua kehotettiin varaamaan Tykslabista aika 20. syyskuuta verikokeen ottamista varten. Tulokset katsottaisiin Meilahdessa. Teen tietysti niin kuin käskettiin.

Minulle kerrottiin, että Tyks tulee ottamaan minuun yhteyttä ja jos niin ei käy viimeistään lokakuussa, minun tulee ilmoittaa Meilahteen. Hemapoli haluaa varmistaa, että valvonnan siirtyminen Turkuun onnistuu hyvin. Potilashistoriani tunnetaan Meilahdessa ja siksi saattokäsi on pitkä.

Kuulin myös, että puolitoistavuotistarkastus tullaan tekemään joulukuussa Meikussa. Sain jo ajankohdatkin tiedokseni. Minulta otettaisiin silloin seuraava luuydinnäyte.

Sain tänään postia Tyksin Kantasairaalasta. Laitoksen nimi kuulosti hyvältä, että oikein oma kantasiirtosairaala. Tarkistin asian verkosta ja jouduin toteamaan, että nimi tarkoittaakin ilmeisesti Tyksin alkuperäisiä osia. Siihen kuuluvat A-, U- ja T-sairaala, mitä nuo kirjaimet sitten tarkoittavatkin.

Minut kutsutaan tämän kuun 29. päiväksi veri- ja luuydinnäytteeseen hematologian laboratorioon T-sairaalaan sekä lokakuun 10. päiväksi käynnille hematologian poliklinikalle A-sairaalaan, mahdollisesti tapaamaan hematologia tai ainakin sairaanhoitajaa.

Tyks ei ole minulle erityisen tuttu laitos, mutta Kantasairaalan paikka on, sillä taannoinen opinahjoni, Turun kauppakorkeakoulu, sijaitsee vastapäätä Hämeenkadun toisella puolella.

Tuntuu hyvältä. Tyks haluaakin ottaa minulta luuydinnäytteen aikaisemmin kuin Hus on suunnitellut. Haluavat ilmeisesti tutustua perusteellisesti tilanteeseeni. Saapa nähdä, siirtyykö puolitoistavuotistarkastuskin tänne. Tuskin sairaalat kuitenkaan minusta riitelemään alkavat.

Yksi Turkuun muuttomme perusteista oli se, että tämä on toinen niistä kahdesta paikasta, joissa Suomessa tehdään kantasolusiirtoja. Vointiani varmaan seurattaisiin asiantuntevasti. Tänään saamani kutsut vahvistavat uskoani siihen, että niin tulee käymään.

Isänmaa pitää yhä pojastaan huolta.

Ei kommentteja: