Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

maanantai 20. huhtikuuta 2020

Kolbe, Kaila ja Honkala Hesarin mielipidesivuilla


Professori Laura Kolbe pohdiskelee äskettäisen tilapäisrajan sijainnin merkitystä eilisessä Hesarissa olleessa mielipidekirjoituksessaan Uudenmaan ympärille piirretty raja toi esiin kätkettyjä ennakkoluuloja.

Hän kysyy, oliko maakuntaraja oikea ratkaisu. Hän toteaa rajan aiheuttavan aina jaon "meihin" ja "heihin". Epävarma tilanne nostaa tunteet pintaan.

Hesari sijoitti lähettämäni tekstin Kriisiaikana tulisi edistää yhteishenkeä Kolben jutun alle. Sama aihepiiri yhdisti.

Kolben mielestä hallituksen olisi pitänyt ottaa rajan sijainnissa huomioon rajasta aiheutuvat tunnereaktiot. Luulen, ettei sellaiseen ollut aikaa, mutta tämä on erittäin hyvä näkökulma.

Minä kommentoin jutussani juuri noita seurauksia.

Jori Kaila kritisoi Kolben kantaa tänään Hesarin mielipidesivuilla artikkelissaan Uudenmaan sulku oli tarpeellinen toimenpide ihmisten terveyden ja hengen suojelemiseksi. Kirjoittaja pitää Kolben esittämää ylimitoitettuna ja sulunpystyttämistä koskevaa päätöstä pragmaattisena.

Molemmat ovat oikeassa. Kuten ehkä olette lukeneet, olen itsekin hämmästellyt sulun päättämisen nostattamaa vastakkainasettelua uhkuvaa kohua.

Lisäys: Muistaakseni hallitus kuitenkin pohti tovin rajalinjausta, mutta päätyi sitten maakuntarajaan. Ehkä oli vain toimittava tai sitten kyseinen valinta osoittautui sillä hetkellä luontaisesti parhaaksi vaihtoehdoksi.



Ei kommentteja: